Små hverdagsgleder

En time før arbeidsdagens slutt i dag høljet det ned – regn og tidvis hagl sammen med sterk vind. Å spasere ned til byen ble en våt affære. Det verste var ikke det som høljet over meg, men alt vannet som gjorde meg pisse blaut på beina. Det surklet i skoene lenge før jeg var på butikken. Ja, ja vann må man tåle … jeg har opplevd verre saker.

Etter handling sprintet jeg ned til Ibsenhuset og busstoppet. Det var tre personer inne i busstoppet. En tynn spjeling som satt og trykka på telefonen sin. En eldre dame i knallgule bukser og en ganske alminnelig mann med beige jakke med hette og shorts. Jeg smatt inn i det ledige hjørnet bak mannen i shorts og var glad jeg stod sånn noenlunde tørt. Og vi venta og venta 10 min – 15 min – 20 min…. hvor i f.. ble det av den bussen? Mannen foran meg stod urolig og plutselig var han på siden av meg. Kom liksom tilfeldig borti meg flere ganger og jeg merket at han kikket på meg. Jeg stirra bare rett fram ut i gata, mens jeg holdt øye med han i sidesynet.  Man vet jo aldri… det kunne jo være en gærning eller noe sånt.. en  sånn man ikke burde snakke med eller noe sånt…  I en storby lærer man seg til å ikke si så mye, man vet jo aldri….

Plutselig kjenner jeg at mannen bare tar rundt meg, trykker meg inntil brystet, ler og sier: “Nå gidder jeg ikke vente lenger – jeg går, men først vil jeg gi deg en skikkelig klem”! Som ei filledukke hang jeg inntil mannen – målløs. Så slapp han meg smilende og gikk sin vei. Jeg måtte le og det samme gjorde de andre to.  – Så fikk han seg en klem i dag den karen, sa jeg og vi lo enda mer.

Da jeg kom hjem kom det et hyggelig par som skulle se på salongen jeg hadde avertert. De kjøpte den uten å blunke. Uten å sitte i den en gang. Et polsk hyggelig par som syntes salongen var veldig pen. De betalte litt i forskudd og kommer på lørdag og henter salongen. Jeg ringte Skeidar og bestilte straks den salongen jeg hadde sett meg ut, men ikke turt å kjøpe ennå. Den kommer neste helg…. Da blir jeg uten salong en uke, men pytt sann – jeg har da bord og en stol å sitte i. Blir herlig å få en stoffsalong. Jeg var lei den store skinnsalongen…. Den nye sofaen kommer i flere deler… bare 3 skruer sa de på Skeidar – akkurat… ikke farlig det vel? Handy meg …. vel egentlig er jeg ikke det…..  det meste ordner seg for snille piker tenker jeg :) Snart er denne på plass :)

Ny sofa

5
 
 
 
 
Uncategorized

6 comments


 1. Hverdagsgleder ja, men litt skummelt også vel? ikke ofte en treffer på slike personer som gir ut gratisklemmer sånn helt uten videre :-)
  Den nye sofaen din er fin :-) det blir mange kosestunder med ei bok eller pc der tenker jeg :-)

  • Ja det er sant, jeg er generelt skeptisk for det er mye rart der ute – synd egentlig… Nå var ikke denne karen farlig på noe vis heldigvis. Jeg gleder meg veldig til nysofaen er på plass – blir mere lunt med stoff – er lei skinn nå :)

   1

 2. He he, tøff han karen der :-)
  Kanskje han er flink til å sette sammen møbler, i hvert fall slike med garantert fler enn tre skruer 😉

  God sommer til deg igjen. I morgen kveld strter ferien :-)

  1

  • Tror ikke jeg tør å invitere sånne klemmere heim gitt 😉 Får gjøre et tappert forsøk selv først for så å høre litt rundt :)

   God sommer til deg også Flabben – god ferie – jeg må nok jobbe ei uka til :)

Legg igjen et svar