Tanker om høsten

Så er den her…. høsten. I hele september har det vært sol og varme nærmest som en sommer enn tidlig høst. I dag regnet det og bladene er blitt merkbart gulere, villvin er blitt vakker rød. Nydelig er det med den nydelige  fargeskalaen av grønn, gul, orasje og rød. Utenfor vinduet mitt kan jeg skue noen svære hengebjørker – gul i toppen og grønn nedentil. Noen mindre er fortsatt bare grønn, mens lyngen er blitt rød.

Etter en kjapp tur til byen var det godt å komme heim. Fyre opp i ovnen og brygge meg herlig kaffe. Hekletøyet er tatt frem og tankene flyr i alle retninger. Jeg burde kanskje satt på tvèn for å forstyrre alle tankene som kommer, men stillheten er ganske deilig. Tankene kan være både lyse og mørke. Helst en kombinasjon. Jeg undrer meg mange ganger hvorfor jeg sitter her alene… selvvalgt.  Jeg savner ofte noen å dele med. Hverdagslige hendelser eller andre små og store samfunnssaker…. gode diskusjoner.  Noen å spise sammen med og lage mat sammen med. Det er ikke alltid like koselig å spise alene. Et måltid er ikke  bare maten, men noen å snakke med om stort og smått og kose seg ved bordet sammen med, stemningen, levende lys…  Småting kanskje, men for oss som bor alene betyr det noe.

Ser ut som om jeg blir sittende alene fremover også. Klarer ikke å finne noen som er villig til å dele med meg. Noen har jeg funnet, men etter en stund er de ikke der lengre…. de bare blir gradvis borte. Ikke akkurat så godt for selvtilliten…. men jeg var vel ikke den de søkte etter. Det er bare å rette ryggen og se fremover på nytt – kanskje er det noen der framme en plass….. me not know… Jeg har i alle fall et hjem, en interessant jobb, en kreativ fritid og lider ingen direkte fysisk nød. Av og til er det også bare herlig å surre alene. Ingen som sitter og venter, stiller krav eller stiller spørsmål om hva jeg gjør eller ikke gjør.  Garantert noe mange i parforhold savner. Men noen av  helgene er stille og skal jeg si til tider ensomme. Savner  noen å reise på tur sammen med, opplevelser….. nærhet – lista kan bli lang hvis jeg tenker meg grundig om. Men som den livsnyteren jeg er nyter jeg ofte de små hendelser… Et godt måltid på en kinarestaurant, en tur til andre byer bare for å rusle rundt, kino osv….jeg er blitt et kosedyr i mange sammenhenger.

Nok sutring fra meg. Jeg vet om mange som har det mye verre og de sutrer ikke. Men det er godt å få ut noen tanker. Kanskje er høsten tid for refleksjon? Vår og sommer er det liksom livet går av seg selv. Jeg synes høsten er vakker og jeg synes det er deilig med en rask spasertur, gjerne i regn.. Da er det herlig å komme inn i et varmt og hyggelig hus, lese en god bok, drikke et glass rødvin og bare kroe seg i sofaen. Nyte de små stundene det er viktig. Dette er blitt viktigere for meg etter som jeg er blitt eldre. Nytelse trenger ikke koste noe heller. Derfor sier jeg ofte – de beste ting i livet er som regel gratis.

Fin høst alle sammen :)

Hope

4
 
 
 
 
Uncategorized

8 comments


 1. avatar eMTe

  “Et måltid er ikke bare maten, men noen å snakke med om stort og smått og kose seg ved bordet sammen med, stemningen, levende lys…”
  Så enig, så enig !

  Eg synest ikkje du sutrar i det heile tatt Kassima. Du deler nokre tankar som mange av oss som er åleine kan kjenne oss att i. Det er deilig å “surre alene”, godt å stå trygt på to bein, men å ha ein nær å dele fine ting med, ja det er vel “den Draumen me bær på” :)

  Nyt oktober med lys og varme inne!
  Marieklem

  1

 2. Blå tanker.. eller er de egentlig litt høstfarget?

  Årene og årstidene som kommer og går..
  og så er det de som er livet..

  Vi flytter inn om høsten, dagene vi nesten hele tiden var ute er igjen historie. Kunsten blir å fylle disse kveldene og fritiden med glede, samvær og meningsfullt samvær. Med menneskene vi er glade i, om det er familie, venner eller “den spesielle”.. Kanskje er denne spesielle bare en utopi, og at vi skal ta til takke med nest best?

  Mye rare tanker, dette her…

  • De er nok både blå og høstfarget de tankene mine. Når man sitter alene kommer det ofte mange tanker…. både lyse og svarte. Men heldigvis de lyse tankene er det mest av :) Jeg fyller dagene med ting jeg liker og aktiviteter som jeg liker og som selvfølgelig ikke koster alt for mye. Høsten er god for da kan jeg være kreativ inne :)
   Det gjør godt å få skrevet ned alle tankene…. tømme seg på en måte… Jeg har aldri vært redd for å fortelle verden hvordan jeg har det. Er det mørke tanker blir det alltid lettere når de er skrevet og jeg kan lese de bedre.
   Ha en fin dag Carpe :)

   1

 3. Ikke lett det der, men jeg vet om folk som har en partner,og som likevel føler seg ensomme? Du er flink til å finne fram gode tanker og dele det med deg. Det gjør mye. Jeg synes det høres veldig koselig ut å lese dine ord og det finnes sikkert en som vil trives med deg også, bare dere finner hverandre 😉 Klem fra meg i høsten :)

Legg igjen et svar