Kjærlighet = Valentine

I dag er det Valentinedagen. En dag hvor kjærligheten skal dyrkes og vises på alle måter. I butikkene flommer det over av hjerter og roser i alle former. Hjertekopper, hjerteskåler, hjertelys, hjertesjokolade, hjerter, hjerter, hjerter….. big business for Nille, blomster- og interiørbutikkene.  Vel de blir ikke rike på meg.

Nå skal det innrømmes at jeg kjøpte to lys formet som hjerter. Søte,  røde og veldig passende på mitt lysfat i stua. Roser har jeg også på bordet. I dag røde og kjøpt på Kiwi for en slikk og ingenting. Men kun fordi det er helg og jeg liker å pynte til helga. Også  fordi jeg føler at jeg fortjener litt skjønnhet rundt meg i helga.

Jeg vet av erfaring at kjærligheten må pleies hver dag hvis den skal den  gro og utvikle seg  i forholdet. Små ting som en bemerkning, et smil, et håndtrykk, en klem, et kyss, eller en blomst en grå mandag er en bekreftelse på at forhold lever…. Men blomsterbutikkene skal vel også leve tenker jeg. Fantasifulle komposisjoner med blomster formet som hjerter osv er nok  en sikker inntektskilde for akkurat  denne dagen.

For oss som ikke har noen kjæreste, men kanskje gjerne skulle hatt en – er det litt sårt å se og lese om alle disse romantiske menneskene som proklamerer sin kjærlighet og legger ut det meste på sosiale medier om den fantastiske kjærligheten de fortsatt har etter 20 – 30 – 40 år  med samme person osv. Jada det kan være vakkert….. og  det er jo nydelig også <3 Det vil jo virke rart om ikke vi alle skal unne menneskene å fortelle og proklamere for hele verden at de elsker et annet menneske og at de har det fantastisk sammen. Kjærligheten er jo det største i livet… kjærligheten til en partner, men også til  et barn, et dyr – kjærligheten er mangfoldig og rik. Men jeg føler det stikker litt… Er det bare meg eller er det kanskje flere som har det sånn……

Valentine

 

7
 
 
 
 
Uncategorized

6 comments


 1. vi er nok flere .
  tenker likt deg :)
  fortsatt fin helg

 2. Kjærlighet fra mannen min til meg viser han med de hverdagslige tingene, som for eksempel når han går ned i vaskerommet å setter i gang en klesvask fordi jeg sliter med å gå i trappa…eller tar ut av og setter inn i oppvaskmaskinen…bare fordi… :heart:
  Vi trenger ingen spesiell dag for å bekrefte vår kjærlighet gjennom snart 29 år :-)

  1

  • Enig med deg Jorunn – det er hverdagene som teller mest i livet og de små tingene som gjøres av kjærlighet til en annen person. Det samme er med far og morsdag – ikke fordi det ikke kan være en slik dag, men det er de kommersielle kreftene som tjener en haug med penger fordi noen må gjøre så mye ekstra disse dagene….

   1

 3. Nei, vi kan si at det er de dagen, men jeg tror vi trenger å ta vare på hverandre hele året, ikke bare på dager som er bestemt av andre. Men det ble hjemmebakte hjerteboller her. Barnebarnet var på besøk og gjærdeig er godt det. Handelsstanden fikk ikke gjøre seg rik på oss heller. Tror heller ikke at alle de fantastiske erklæringen vi ser og hører om er helt sanne? 😉 Noe groms er det vel hos alle. Nyt denne dagen, bare fordi det er, nettopp denne dagen! Klemsiklem :)

 4. Så koselig med barnebarn på besøk <3 Jeg har hatt en fin valentindag helt alene 😉 Klem

Legg igjen et svar