Påsken og hytta og sånn ..

Jeg savner hytta i påsken! Savner den så jeg kjenner det som en fysisk smerte i magen som gjør det tung å puste og litt trist ….. Påske er jo hytta, fyr i ovnen, sny, skiturer, isfiske, Viggo Valle, nybakte rundstykker, påskegodt, god vin og yatzy. I mitt indre hører jeg du som sier – ja, ja du har deg selv å takke – ingen å klandre enn deg selv…..ta deg sammen.  Jeg svelger og drar pusten dypt, retter meg opp i ryggen og ser ut på den grønne plenen og krokus som titter fram i blått og gult. Jeg er her – hos meg selv i mitt eget hus. Har ikke fjell og havet som utsikt, men ellers mangler intet. Å klage blir bare egoistisk sutring fra ei som egentlig har det ganske bra.

Jeg har det egentlig ikke så ille nå i påsken. Jeg koser meg hver dag med god mat, hører på radio om dagen og ser på påskekrimmen om kvelden. Har et nydelig vær som gjør at jeg kan sitte ute på terrassen og kose meg. For tiden er det strikking  og lesing som fenger meg mest . Skrivinga har blitt forsømt og det er nesten litt synd. Forrige innlegg på bloggen var førjulstanker… . Burde dele litt mer og holde skrivinga ved like. F. eks. at etter at røyken er lagt bort i 328 dager 1 time og 1 minutt og 34 sekunder…  har jeg  spart 22.569,36 kr. Noen lurer kanskje hva pengene er gått til… jeg vet – mat og garn bl.a.! Lite kleskjøp da maten har satt seg fast rundt livet og jeg stikker ikke innom klesbutikker lenger for å se på lekre klær. Nå er det mer for å se om det er noe som passer og dekker  til det verste. Økonomien er blitt betraktelig bedre etter røykeslutt – så bare det skulle  være grunn nok til å slutte. I tillegg  til den helsegevinsten det gir meg. Noen turer til inn og utland har det også blitt. Vi som bor her sør har kort vei til alle destinasjoner man har lyst å reise til.

Men tilbake til hytta. Hytta er mitt bosted om sommeren når jeg drar nordover. Ikke ei luksushytte med alle fasiliteter – nei dette er ei koselig 70-tallshytte på 40 m2, men dog med innlagt vann og strøm. I tillegg et anneks for ekstra overnattingsgjester. I flere uker kan jeg kose meg med alt hva hjertet begjærer. Det er sant – ingen overdrivelse. I tillegg kommer  shopping på Sortland og besøk hos flotte slektninger. Besøk hos sønn i Sørvik sammen med barnebarna og ofte  ei uke på hytta bare meg og barnebarnet William – det er kos og trivsel på et høyt nivå. I fjor sommer var jeg til og med kattepasser for to innekatter i ei uke på hytta. Herlig var det –  for jeg og katter har alltid hørt sammen. Reising i forbindelse med jobben og kun tillatt med innekatt her jeg bor,  har satt sine begrensninger med hensyn til dyrehold…. men en gang… en gang skal jeg nok… ja vær sikker. I det fjerne venter et annet liv, uten jobb,  en katt, egen bil, liten leilighet og hytta litt nærmere. Livet er nå, men greit å ha noe å strekke seg etter.

Ha en fortsatt god og hyggelig påskefeiring alle som leser.

Her er hytta Bjerkebu i Godfjord

Bjerkebu

 

To innekatter som koste seg på hytteferie. Mus fanget de også :) Om kveldene koste de seg foran ovnen.

IMG_349310659355_10152826559252757_3878019189367366073_n

Og sist, men ikke minst – utsikten  fra spisebordet på hytta.

IMG_3542

 

4
 
 
 
 
Blanda drops , , , , ,

Legg igjen et svar