Hurra en ny bok av Jean M. Auel :)

Jippi – endelig er den her – den siste boken til Jean M. Auel :) Jeg er kjempeglad. Boken er like diger som de andre og forhåpentlig like spennende og besettende å lese. Tenk at det kom en siste bok i denne fantastiske bokserien. Halleluja sier jeg. Jeg skal lese og kose meg med alle de 800 sidene. Jeg gleder meg som en unge til å begynne å lese. I tillegg har jeg kjøpt meg et par bokserier som jeg følger med på. Jeg er en lesehest av dimensjoner.
Jean M. Auel har hatt internasjonal suksess med sin romaner fra steinalderen. Bøkene er kjempedigre med mange sider og nesten ikke til å legge i fra seg. Den første boken het Hulebjørnens Klan og ble filmet i 1980. Fortsettelsen kom i 1983 med Hestenes dal. I 1985 kom Mammutjegerne og i 1990 Steppevandringen.  I 2002 den niene hule og da trodde jeg at det ikke kom flere bøker.  Bøkene har solgt mer enn 30 millioner eks. i verden og er oversatt til uttallige språk. Hun vever sin historie om Ayla fra liten pike og fremover i livet. Ingen kan gjenskape livet til menneskene slik de levde for flere tusen år tilbake. Hun skriver så utrolig levende at du blir nesten satt i en trance etter bare å lese videre….. besettende lesning faktisk.
Har du ikke lest bøkene? Da bør du starte med Hulebjørnens klan. Den selges nå for kr. 99,- hos bokhandleren her så jeg. Jeg kan anbefale bøkene for alle som liker slike historier.
1
 
 
 
 
Bøker jeg leser , ,

39 comments


 1. Oooooooo, den har jeg ikke lest, men jeg følger med Solfrid Bergsdatter! 😀 Og den siste serien av Trine Angelsen 😀

  Kjøpte med påskekrim i går: P.D James 😀

  Klemser og klemser :)

  • Dette er noe av det beste jeg har lest og ikke minst besettende. Jeg leser også den av Angelsen “Hverdagsengler” – kjempegod og fint å lese om livet fra den tiden.

   Ja nå er påskelektyren sikret her i gården.

   Ps.Prøver å endre med avsnitt og lagrer, men det endrer seg ikke :(

 2. Jeg har lest alle huleklanbøkene av Auel inntil de første sidene av Niende hule.

  De to første bøkene suntes jeg var veldig bra… ,-men…
  Etterhvert skinte rødstrømpa og Ottargudinnen, Auel, for mye igjennom.
  Da var det slutt for min del. Jeg føler at, et i utgangspunktet, genialt konsept ble ødelagt.

  Den samme følelsen fikk jeg med Sandemo`s, Isfolket..
  Angrer bittert på at jeg leste bok nr. 47…

 3. Yessss… 😀 Denne boken skal kjøpes, garantert! Jeg har lest alle disse bøkene jeg også og jeg er like begeistret som deg!

 4. godt du har noe å lese på da :)

 5. avatar snow

  Jeg liker de bøkene. Vet ikke om jeg har lest alle. Er det nødvendig å lese alle i rekkefølge,eller kan manoppe rett inn i den siste. Trenger slike tips da jeg skal tilbringe påsken sammen med min gamle far.

  • Ja man bør lese de i rekkefølge for å få seg helheten. Det er jo fortsettelse fra den ene boka til den andre. Nå selger de de første bøkene kjempebillige for å få fart på salget av nyboka 😉 Veldig gode bøker synes jeg :)

 6. Det var godt nytt, jeg har lest noen av dem og jeg elsker slike musteiner :)

 7. Har de andre.
  Skal ha denne.
  Ferdig diskutert 😆

 8. Jeg har lest alle de andre, og skal garantert kjøpe den siste. Det er så lenge siden jeg har lest de at jeg har planer om å starte forfra igjen. Gleder meg!

  Jeg leser mye bøker, og begynner nå å få dårlig plass, så jeg vurderer å gi bort en del som jeg vet jeg ikke kommer til å lese om igjen.

 9. Man har hørt om de bøkene, ja. De er jo ganske kjente. Men lest dem har vi ikke. Vi burde i grunnen lest mer enn vi gjør. Ryddet litt mer rom for lesing, på en måte. Akk ja. Men det kommer nok. Nyt helgen fortsatt… :-)

 10. Har kjøpt den! Påsken er reddet. Ca 800 sider, kan det bli bedre. :-)
  Nå er det så lenge siden jeg leste de første bøkene så kanskje jeg begynner helt fra bok 1 igjen. Den serien tåles å leses flere ganger. :-)

  • Absolutt – denne serien kan sikkert leses to ganger. Ja det var flott at det kom en ny bok – jeg tror jeg sparer den til påsken. Har noen pocketbøker jeg må lese først – ååååå det er så herlig å ha noe skikkelig bra å lese – koser meg :)

 11. Jeg elsket “Jordens barn”-serien og drømte meg langt inn i steinalderen da jeg leste bøkene 😀 Det som fasinerte meg sånn var all naturen – plassen. Og selvfølgelig deres liv med nye oppdagelser med ild, bruk av dyr og håndverk.
  Men magien ble på en måte brutt etter bok fire for meg. Jeg synes å huske at jeg har myst på bok fem, men det var ikke det samme lenger… Man kommer kanskje til et punkt hvor man blir mett?
  Nunzio nevnte Isfolket. Jeg ga meg midt i serien. Da var jeg forsynt 😀

  • Nå er det mange år siden siste bok som forøvrig ikke var den beste – jeg sleit litt med den boka. Men uansett jeg gleder meg til å møte Ayla og Jondalar igjen, samt barnet deres som heter Jonayla. Forfatteren skriver så bra at det er en fryd å lese. Isfolket har jeg aldri lest.

 12. Jeg husker jeg leste de tre første bøkene for rundt 20 år siden eller noe slikt noe. Husker at jeg bare leste og leste og leste. Slike bøker som en bare ikke klarer å legge fra seg. Kanskje jeg rett og slett skal få tak i denne?

 13. Leste de første, men tror ikke jeg har tatt for meg Niende hule. Var helt hekta en periode 😀

 14. Niende hule var litt langtekkelig synes jeg. Tror denne er bedre og gleder meg til å lese :)

 15. får starte på denne da:)likte isfolket veldig godt men er lenge siden jeg leste den nå.
  vurderer starte på en ny serie men det må være noe som er kommet et stykke på vei for ei bok er jo lest på et par dager og da er det irriterende vente leeenge på neste.

 16. Hei Kassima. En stund siden jeg har tittet innom deg, men har nå fått med meg både kunstutstilling i Telemark og griseknok mm. :)
  Disse bøkene ligger jo alltid utstilt på flyplasser f.eks. og jeg har ikke interessert meg særlig for dem. Kanskje jeg syns utseende var litt spesi?
  Ikke vet jeg, men Isfolket har jeg lest for mange herrens år siden (alle sammen alle sammen) så kanskje jeg skal prøve?
  Nå leser jeg: Nattog til Lisboa og litt Knausgaard + Berit sine Tre små griser slik at jeg har litt variert lesestoff!
  God helgeklem til deg :)

  • Døm ikke en bok etter utseende Lisen 😉 Det beste er inni vet du. Nå selger de bok 1 i denne serien på Narvesen for kr. 49. Den heter Hulebjørnens Klan og er kjempegod.

   Ha ei nydelig helg og en klem til deg også
   Ps. 3 små griser er god :)

 17. Bøker er obligatoriske her hos meg. Jeg har en del bøker som ikke er lest, fordi jeg har vært opptatt med eksamen, men nå har jeg begynt å falle til ro, og finner fram bøkene. Deilig! Tekoppen og boka er fast følge her.
  :-)

  • Jeg blir sur og rastløs hvis jeg ikke har en bok liggende på lur. Derfor bruker jeg alt for mye penger på bøker :) Jeg liker også å skrive og jo mer man leser jo bedre skriver man….. tror jeg :roll:

 18. Noterer – mer tid til lesing :) Godt å dykke inn i en helt annen verden innimellom :)

  • Det er fint å lese og få alle bildene inne i hodet av handlingen. Verden i disse bøkene er fra steinalderen så det er fasinerende og noe anderledes enn vår hektiske hverdag. Jeg har alltid likt å lese om det som var før. :)
   Jeg tror lesningen gjør at man skriver bedre og jeg liker å skrive :)

 19. avatar Else-Marie Husby

  Har akkurat begynt på første bok etter anbefaling fra en kollega. Så langt er jeg ikke særlig begeistret, men skal gi den en sjanse!

Legg igjen et svar