Jeg har mistet vaskegenet…

Vanligvis når Kassima står opp sånn cirka halv seks om morgenen er det mørkt ute. Kassima setter på kaffetrakter, radio, pc og springer i dusjen. I dag var det nesten dagslys når jeg smatt inn i dusjen. Så lyst at alle kroker var opplyst inne i heimen. Ubarmhjertig dagslys åpenbarte alskens kaniner som spratt og hoppet rundt – på badet, på kjøkkenet, i entreèn, i ……  – egentlig overalt faktisk. Jeg tenkte med gru hvis noen skulle komme  overraskende på besøk 😯

Vel hjemme etter jobb var det bare å sette i gang. Det eneste som hjelper er såpe og varmt vann. Så nå er jeg i gang og jeg hater det. Men som de fleste av min rase liker jeg å ha det rent og ryddig rundt meg. Badet er akkurat i skrivende stund gullende rent. Dusjekabinettet er skrubbet og ser nesten nytt ut :)  Nå er det kjøkkenet og entreèn som står for tur. Men jeg blir så sliten….. så en liten pause for å lese og skrive litt blogg er absolutt nødvendig før jeg starter på kjøkkenet.

Drømmen om en hushjelp brast for nesten 2 år siden. Økonomien til en singel og fattig sjel gir ikke slike muligheter. Jeg mangler muligens vaskegenet :roll: Men……. den dagen jeg vinner på lotto så er hushjelpa på plass. Hver fredag skal jeg komme hjem til et skinnende og velduftende hus. Jeg skal slange meg ned i sofaen og ta meg et glass vin og bare nyte at det er helg.

Og mens jeg venter fortsetter jeg å vaske :( Bilde er ikke aktuelt da det ville ødelegge mitt gode navn og rykte… 😯

 
 
 
 
Blanda drops , ,

39 comments


 1. Ikke spesielt kjekt å vaske og rydde og tørke støv, nei. Men vi har det da rent og ryddig nok til å holde på trivselen. Og det er jo det viktigste. Ellers har vi og vår hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe – nå snart vært gift i samfulle 25 år. Hmmm.

 2. Sett på litt feiende musikk og skru OPP lyden. :-) Så svinger du vaskefilla og deg selv til takt av musikken.
  Og når hjemmet er rent og pent igjen kan du skru ned lyden og sette deg ned og nyte. Lykke til! 😆

  • Hvem kunne hørt musikk når jeg stod inne i dusjkabinettet og gned :( – joda jeg har musikk på, men synes det er slitsomt når jeg kommer hjem fra jobben. Lørdag har det meldt sol og bare sol og hvem vil være inne og vaske da? Ikke jeg :)

 3. Jeg har aldri hatt noe sånt gen. Vasking er det verste jeg vet, så når vi nå flytter skal vi ha vaskehjelp. Det skal bli deilig :)

 4. Jag var tvungen att lova min mor när jag var 3, att sluta leka med vatten.
  Det löftet har jag aldrig brutit …

 5. Å kjenner meg igjen i det, 😯
  Vasking er noe herk
  og gir kroppsverk.
  En vaskehjelp er dog å foretrekke.
  Ha en avslappende å fin kveld. Kassima.
  Klem.:)

 6. kan man kjøpe slike vaskegen ?? :)

 7. Heia Kassima :)

  Kunne skrevet så mye her, men siden jeg igrunnen har dette genet (ja, jeg vet, noen sier jeg må være en eneste i verden av den kvinnelige befolkningen!:D, så kan jeg komme å hjelpe deg! 😀 Kan ikke noe for det, men jeg slapper riktig godt av når jeg pusler rundt omkring :)

  Ha en fin kveld og god klem sendes :)

  • Og ære være deg for det Leyla :) Vi kan vel ikke leie vaskehjelp hele gjengen heller….. selv om det er lov til å drømme. Hos meg blir det sånne skippertak desverre.

   Ha en fin kveld du også og en kassimaklem sendes :)

 8. Hva er det med oss moderne kvinner du :) som mangler vaskegenet?
  Morsomt og gjenkjennelig skrevet :)
  Hvordan får du forresten dusjkabinettet gullende blankt? Har prøvd med både Zalo og spesialspray uten at jeg får det til.

  • Vi blir kanskje fortere sliten enn våre mødre :roll: Jeg brukte Ajax Professional kalk og fettfjerner – spesialmiddel visstnok til bad etc. Effektivt var det åkke som og rent ble det – Tjohei :)

 9. Spørs det, at dobbelt trippeltarbeid som enslige mødre, utearbeid mm, har gjort oss slitnere enn dem :)
  Kikka på ajax`en min og den fjernet bare kalk, så da får jeg prøve med Zalo etterpå, for blankt ble det ikke her, enda badet er knappe to år gammelt. :)

 10. Jeg tenker at mødrene (for ikke å snakke om våre bestemødre!) våre nok var like slitne som mødre er idag, kanskje enda mer. Mye mer fysisk hardt arbeid.

  De hadde unger (flere enn idag), alt arbeid i hjemmet ble gjort av dem, mange jobbet faktisk ute også, noen hadde fjøs osv osv. Jeg snakker nå om min mor..hun var nemlig en slik en, og det var de aller fleste mødrene der jeg bodde.
  Jeg kan aldri huske at min mor noen ganger hvilte.

  • Joda jeg vet Leyla – min mor slet i full jobb og vasket rundt to ganger i året fra kjeller til loft… Hun slet seg ut til slutt. Huset var alltid skinnende rent og det meste av maten hjemmelaget….. det er en gåte hvordan de klarte alt…. men det var en generasjon som slet fra de var barn og hardt arbeide var en del av livet. Vi er nok blitt mer makelig…. tror jeg og gjør mer det vi har lyst til kanskje…?

 11. Men stakkars deg da! Vaskegenet borte? Sånn er det her også. Mitt gen er ikke bare borte, det har jeg aldri hatt. 😉 Men jeg svinger over gulvene i mellom likevel, bare for syns skyld. 😆 Jeg liker nemlig å ha det pent, selv om ikke det genet er der! Etterpå er jeg så stolt av meg selv. Om man ser det fra den positive siden, så er det jo hard trim. 😀 Men jeg burde kanskje legge inn det blogginnlegget jeg skrev om hybelkaniner en gang! De er ganske ville og uregjerlige her hos meg nå! Hybelkaninene altså! Ha en fin dag 😀

  • Ja huff og huff – det er nesten en skam at vaskegenet er blitt borte….. men nå er det blitt slik at jeg finner tusen andre aktiviteter som er morsommere enn å vaske…. jeg fortrenger det liksom… Men det var en gang i tiden at jeg vasket… og likte det… akk ja – det var tider det. Med nyvasket hus hver helg og nybakt bakverk av ett eller annet slag.. :roll: hvor jeg henta energien fra er en gåte.

 12. Det er ikke så kjekt å gjøre det, men hjelpe…så godt det er å ha det gjort :) Da lukter det så godt i alle kriker og kroker. Og helt til slutt en god dusj, før en legger seg i nyvasket sengetøy. Herlig! :)

 13. Jeg har heller ikke det genet… faktisk så annonserte jeg som bygdas elendigste husmor som søkte vaskehjelp og en eks-nabo kjente meg igjen ut fra ordlyden… ikke fordi hun hadde sett åssen det så ut hjemme hos oss men hun kjente meg godt på måten å uttrykke meg på – men her snakka jeg altså sant. Forøvrig var det bare SNÅLINGER som svarte, så jeg holder ut med kaninene mine og håper de ikke parrer seg med Karsten Beate. Da har jeg et… problem 😯

  • Ha-ha parrer seg med karsten Beate :) den var god du. Jeg hater skitt og støv, men det er et slit å bli kvitt dem… det blir verre med årene synes jeg. I dag har jeg faktisk overgått meg selv og skrubbet og vasket alle skap i kjøkkenet i tillegg til ventilatoren. Kjøkkenet er blitt som nytt. Pusset vinduer har jeg også gjort og jeg er egentlig kjempeimponert over meg selv faktisk. Det er ikke bare fordeler med sola som skinner inn…. En annen sak – jeg driter i om noen skulle tro jeg var en dårlig husmor – vi kan jo så utrolig mye annet faktisk 😉

Legg igjen et svar