En svipptur til Brussel

Nå er jeg kommet meg hjem etter en opplevelsesrik svipptur til Brussel – Europas hovedstad visstnok. En pulserende storby med mange dresskledde menn og enorme monumentale bygninger, grønne parker, stor trafikk og et vell av butikker, restauranter og egentlig alt hva hjerter begjærer tror jeg finnes her.

Jeg bodde på et hyggelig lite hotell med orginale innredninger og egen vinbar. http://www.vintagehotel.be/en/home/ Hotellet kan anbefales på det varmeste. Hyggelig personale og enkle spesielle rom. Her er mitt rom :) en liten del av det i allefall.

Man bør ikke fokusere for lenge på den veggen ha-ha. Og av alle som ble innlosjert var jeg den som fikk egen veranda med orginale stoler. Det er visstnok noe som følger meg på alle turer. Jeg får en del ekstra :)

Terrassen vendte ned mot inngangen så jeg hadde hele tiden oversikt over hvem som kom og gikk. Rent og fint som forøvrig hele Brussel by var. Ikke en bit søppel var å se når vi i tidlige morgentimer strenet ned mot EU sine gedigne bygninger. Jeg hopper glatt over det faglige, men vi fikk en grei innføring i EU, EØS, EFTA og ESA. Og tro meg – det var faktisk interessant og ikke minst lærerikt.

Vi hadde en guidet tur første dagen med buss og litt spasering til Grand Place med en del sidegater. Det var ikke så enkelt å ta bilder fra bussen. Byen består av gedigne bygninger. Alt er bygd i høyden pga. at eiendomsskatten beregnes etter antall meter på gatenivå. Her noen bygninger jeg knipset.

Gjennom bussvinduet så jeg et gedigent malt egg som stod til pynt :)

Mange statuer og grønne parker. Noen hadde sågar liggestoler i hele parkområdet for slitne mennesker.

Manneken Pis (en liten statue av en gutt som tisser) er en av severdighetene i denne byen. Den ble brukt for alt den var verdt :)

😳 … 😯 – den hånden min ville lengre ned, men jeg klarte å beherske meg 😉

Men det som ga meg det største sjokket var toalettene på en svært flott restaurant. Kvinner og menn hadde samme inngang og kom rett i mot dette 😯

Jeg må ærlig talt bemerke at jeg fikk frysninger på ryggen da jeg så dette. Skulle jeg sitte bak en glassvegg og gjøre mitt fornødne? Jeg ble stående en lang stund og studere doene og plutselig smatt det et menneske inn og låste døren – da ble veggene grå og ugjennomsiktelig. Takk og lov. Noe sånt har jeg aldri sett før. Men gøy å bivåne mange forskrekkede fjes. Nå skal det sies at en del av mannfolka var synlig – dog stod de med ryggen til, men…… jupp – en prøvde å snu seg og se kremt :roll: men vi er da et dannet menneske og tar det med fatning…. ikke noe nytt å se….. sånn egentlig. I det hele tatt sjelden har jeg sett så mange flirende og blide fjes på et toalett. :)

Siste dagen ble det tid til litt shopping . Denne statuen av en kvinne lå foran en motebutikk. Hun ber om å vinne på lotto tenker jeg. For det hadde man trengt i alle de eksklusive butikkene vi var innom. For egen del drar jeg tilbake når lottogevinsten er i havn 😉

Grand Place sydet av puber, spisesteder og glade mennesker på kveldstid

Turen var fin og en STOR opplevelse iallefall for undertegnede.

1
 
 
 
 
Reiser i utlandet , ,

23 comments


 1. Ser ut som du har hatt en fin tur. 😀
  Jeg hadde blitt sjøsyk av det rommet du fikk!

 2. artig å få sett seg litt rundt omkring :)

 3. Takk for turen 😀 Sikkert stas og stort å få oppleve en sånn by… men jeg måtte hekte meg fast i det psykedeliske tapetet, herregud, å sove der 😯

 4. Brussel er en fin by og jeg kjente meg igjen på to tre bilder her.
  Jeg var der for fire år siden da jeg jobbet i Rotterdam. Tilbragte en weekend i Brussel.
  Takk for gjensynet :-)

 5. Åh, for meg var det kjempekjekt å se igjen.
  Brussel var den første “storbyen” jeg var i på busstur til Paris en gang for leeeeenge siden.
  De psykedeliske veggen hadde jeg ikke klart, så der er vi ikke like :)
  Jeg syns du er veldig flink både til å fortelle og vise bilder.
  Og du får jo opplevd litt gjennom den jobben din.
  Ha en flott helg Kassima.
  Lisenklem

 6. Ser bare herlig ut, er klar for litt ferie og reise nå. Vet du var på jobbtur, men………. Velkommen hjem forresten:)

 7. Det ser ut som en flott by og at du har hatt en fin tur. Vintagerommet ditt syntes jeg var stilig jeg! :) Sikkert fint å komme til en by du aldri hadde vært i og til og med været ser ut som det var nydelig :)

  Ha en fin helg Kassima og en god klem sendes deg :)

 8. Stilig rom 😀 Likte det jeg, fargerikt og muntert.
  Litt av en tur du har hatt. Men den doen er jeg skeptisk til 😛

 9. Så flotte bilder fra turen, og for noen store byggverk.. 😯
  Men den veggen fikk meg til å sitte skjeivt med hodet, ha ha nei ikke bra å fokusere for lenge på den.
  Koselig at du har hatt en flott tur.
  Ønsker deg en riktig God Helg.
  Nattaklem fra meg. :)

 10. En flott og spennende by. Der finner du alt.
  Du har tatt flotte bilder derifra. :-)
  Fin dag og helg til deg Kassima. :-)

 11. Takk for titten og det er alltid hyggelig å få litt luft under vingene og oppleve en ny destinasjon.
  Ser ut som du fikk med deg mye av Brussel underveis og kanskje til og med smakt på det gode belgiske ølet.

  Har vært i Brussel flere ganger og liker meg ikke der. Men det er en annen sak.
  Brugge derimot er en veldig hyggelig belgisk by, du kan lett ta toget dit og vel verdt et besøk neste gang du kommer.

  Håper på flere reisebrev her på bloggen , så sier tusen takk for hyggelig tur og ønsker deg god helg.

  • Hei på deg – Hyggelig at du kommer innom Phenixmum :)
   Brussel var nok litt for stor for meg til at ville trivdes der lenge, men mye fint å se og oppleve det er sant.

   Jeg skal skrive reisebrev såfremt jeg får reist en del. Neste destinasjon er Kristiansand. Der har jeg ikke vært før og har hørt at det er en vakker by.
   Ha en fin helg du også :)

Legg igjen et svar