På tur til vakre Sørlandet

Jeg skriver ikke så ofte blogginnlegg som jeg skulle ønske jeg kunne.  Selvfølgelig skal man skrive hvis det er noe å skrive om.  Et tema, en historie eller ytre sin mening i en spesiell sak som opptar oss. Jeg var flinkere før….. nå blir det mest lesning av andre sine blogginnlegg. Det kan være interessant det også. Men det skjer mye i livet mitt – det er ikke det  det skorter på akkurat. Noe er det hele tiden. Nye plasser jeg reiser til, nye mennesker jeg treffer, nye hoteller, nye opplevelser. Jeg nyter det hele vær du trygg.

I forrige uke dvs. før helgen var jeg i Kristiansand. En stor og flott sørlandsby. Jeg var på en nettkonferanse i forbindelse med jobben. Bodde midt i sentrum og hadde panoramautsikt til en del av den vakre skjærgården utenfor Kristiansand.

Like nedenfor hotellet Radisson Blu Caledonien hotell lå dette. Hotellet er forøvrig å anbefale – veldig bra :)

Også dette…. nydelige svaner som man aldri blir lei av å se på.

Herlig flora hvor mye stod i blomst.

Jeg var på dette vertshuset Pieder Ro og spiste en nydelig middag sammen med mine konferansevenner. Veldig bra og særdeles hyggelig betjening.

En detalj innendørs på Pieder Ro

Og ute i gangen et tredimensjonalt bilde… desverre er ikke hele bildet i linsa

Jeg traff en haug med hyggelige mennesker både på konferansen og senere. Faktisk noen som også blogget og det var bare helt topp. Stadig treffer man nye mennesker og noen fester seg mer enn andre. Noen blir man garantert aldri å glemme fordi de var så spesiell eller engasjert.  På konferansen knyttet jeg kontakt med de andre som jobber med akkurat det samme som meg – det gir samhold og engasjement. Alle vet hva man snakker om og alle kjenner de forskjellige problemstillinger på jobb. Nyttig tenker jeg med slike nettverk.

Her er den vidunderlige desserten etter middagen :)

Kristiansand er definitivt en vakker by . For meg var det gleden over å se havet som er noe av det beste med byen. Jeg var så heldig at jeg kunne sitte å hvile øynene på den utrolig vakre skjærgården, se seilbåter som dro forbi, den store Danmarksbåten og små fiskebåter som tøffet ut og inn av fjorden. Er man vokst opp ved kysten blir man aldri lei av havet.

Og til alle dere som vet at jeg farter en del…. nå er det ingen spesielle planer bortsett fra bloggtreff i Porsgrunn 18.juni på Kafè K. Det gleder jeg meg til. Håper det er mange som finner veien til Porsgrunn. Så skal jeg selvfølgelig en tur nordover i sommer – og da på hytta mi – gleder meg som en unge til den turen.

Ha en fin uke alle sammen.

1
 
 
 
 
Reiser i Norge, Uncategorized , , ,

18 comments


 1. hei kassi….

  jeg tror det er nødvendig med slike møter – lære å kjenne hverandre og andres meninger og diskuturere problemstillinger og løsninger. Selvfølgelig skal det være faglig substans i slike møter – men en sosial samklang i tillegg er ikke å kimse av det heller.

  Og havet – det er viktig – også for meg :)

  • Både det faglige og den sosial kontakten er viktig. På den måten knytter man kontakter til andre “kollegaer” og kan lettere ta kontakt hvis det er noe.

   Havet ja……. det er balsam for øyne og sjel synes jeg. Det er viktig.

 2. Åh, takk for bildene.
  Jeg har spist med en eks..kjærest der du spiste (den eneste gangen jeg måtte betale)
  Kr. sand var den første byen jeg var i sammen med min forlovede den gangen og har masse minner fra den tiden. (1966 da de fleste bloggerne ikke var født engang)
  Vi feiret også hans 60 års dag der (bare oss to) og jeg har foto av meg foran den store vasen av Nupen!
  Vi var på Festningen og danset, men det finnes vel ikke lenger. Dansen mener jeg?
  Alltid kjekt å følge deg hvor du enn er.
  Flink med bilder og tekst er du!

 3. Ute å fartet igjen. Høres ut som du har hatt en fin tur, alltid artlig å høre fra dine jobbturer:) Ha en fin søndagskveld!

 4. Kristiansand,- det er en av _mine_ byer, det! :) Det er den største byen i nærheten av sommerhytta vår, så nesten hver sommer er vi der.. Kjenner godt Caledonien hotell, der har jeg opplevd mye, alt fra kinosalen til et festlokale som finnes der.. 😆
  Caledonien er ikke så langt fra Fiskerbrygga, et viktig sted i Kristiansand.. det er der all den gode fiskematen kommer til lands! 😀
  Men aller best kjenner jeg Markens, gågata gjennom byen.. der har jeg gått mye og slentret og handlet opp gjennom årene! 😆

  • Ja da skjønner jeg at du er godt kjent i Kristiansand. En by jeg godt kunne tenke meg å bli bedre kjent med. Nå ble det mest som en lynvisitt, men det meste var fint. Så heldig du er som har hytte der – så litt av den vakre skjærgården – helt flott!

 5. Flotte og sommerlige bilder, så vakker by kristiansand er..
  Det finnes så mange vakkre byer i Norges land, åå jeg skulle gjerne besøkt hver eneste en av de.
  Men det finnes jo heldigvis bilder og NIB-er som jeg kan titte på som en liten trøst. :)
  Takk for at du deler..
  Ønsker deg en fin kveld og ei god uke.
  Klemm. :)

 6. Blogging skal være lystbetont og bloggen en overskuddsplass, tenker jeg.
  Da blir det hyggelig for alle :)
  Takk for titten, mulig Kristiansand blir besøkt utpå høsten engang, fin by.
  Flotte bilder og godt innlegg å lese!
  Ha ei god uke du også :)

 7. avatar Leyla

  For noen vakre bilder Kassima, og oppholdet i Kristiansand høres veldig flott ut :)
  Vi bor ikke så langt fra Kristiansand, men jeg har enda ikke vært der, men det kommer det også. Aust-Agder har utrolig mange vakre plasser, og en nydelig flora av blomster og planter :)

  Ha en flott uke Kassima :)

  Klem til deg :)

  • ja det er mye vakkert i dette mangfoldige landet vårt. Jeg synes Telemark er vakkert, men syntes det var deilig å få se havet og å sitte leeenge og se…. det er bare herlig.

   Ha en fin uke du også Leyla :) Klem tilbake

 8. Nå Kassima har jeg sett på tv om “der ingen skulle tru at nokon kunne bu” fra Kirkefjorden der nord et sted. Det så bare fantastisk ut. Jeg har en drøm om å bo med havet og når jeg ser på bilder fra hytten din vil jeg dit!
  Bare for å se, det er ingenting som er som havet!
  Fikk lyst å flytte med en gang.
  Eneboeren sa at om du bor i by er du like alene som du er her. Alle har jo så travelt, så finnes det nett forbindelser så drar jeg den dagen jeg blir frisk meldt (og det lyt skje fort) :)

  • Det er nok mye sannhet i de ordene Lisens. Det er vakkert der nord – det kan jeg skrive under på. Og folk er trivelig :) Jeg elsker havet og kan sitte i timesvis og se uten å bli lei. På hytta mi kan jeg sitte ved bordet og se utover havet – det er beroligende for sjela.

 9. Kristiansand er en flott by. Men også jeg setter nesen nordover i sommer. Bare for en kort uke men har tenkt å NYYYYTE dagene der.
  Flotte bilder du har tatt. :-)

Legg igjen et svar