Kunsten å kose seg… alene

Selv om man er henvist til eget selskap ofte, kan man godt gjøre det beste ut av situasjonen. Det nytter ikke å sitte og sture og ønske man hadde en kjæreste sittende ved siden av seg, en armkrok eller hva mange mener er godt selskap. Selvfølgelig er det best med sin kjære, men for alle er det ikke slik bestandig……

I ettermiddag har jeg spist en herlig litt middag med svinefilèkoteletter. Som tilbehør en nydelig salat av Rucola med tomater, purre og deilig fetaost.  Herlig argentinsk rødvin  Santa Ana som drikke. Nydelig – helt nydelig.

I tillegg og nesten samtidig som jeg laget middag har jeg bakt de herligste kanelsnurrer eller skillingboller som noen sier. Disse vil nok glede flere tenker jeg – ikke minst meg selv. Skal smake senere….  og så fryse ned resten.

Akkurat nå er jeg kjempemett av den nydelige middagen. Senere skal jeg titte litt på tv og forventer selvsagt at det kommer en telefon fra Hamar! Nå må det være min tur snart! Jeg har venta i mange år nå…

Man må bare gjøre det beste ut av sin situasjon – det beste og hyggeligste. Så kan man ringe en veldig god venn eller chatte med en man liker ekstra godt – det er alltid hyggelig…. da er det liksom noen der hele tiden. Men klart dette må læres. Jeg må innrømme at den første tiden jeg bodde alene var jeg nesten lamslått. Sånn er det bare – men det går seg til med tiden og må læres med  erfaring. Plutselig gleder man seg til å komme hjem og sitte for seg selv og gjøre akkurat det man vil – uten hensyntaken til den ene eller andre. Selvfølgelig lager man seg noen sikkert noen forferdelige uvaner, men pytt sann… finner jeg en som liker meg – får han ta det med på kjøpet selvfølgelig 😉

Ha en flott lørdagskveld alle sammen – det skal jeg :)

3
 
 
 
 
Blanda drops , , , , ,

30 comments


 1. Den middagen så jo lekker ut da. Den slår glatt mitt måltid de gangene jeg bare har meg selv å diske opp for – Fjordland 😆

  God helg, Kassi :)

 2. Et veldig flott innlegg Kassima :)

  Man kan kose seg og ha det godt, selv om man er alene, det er helt sikkert.
  Selvsagt er det godt aa vaere to, men noen ganger er det ikke slik at man er alene, og da maa man bare ta det som det kommer. Godt aa ikke behoeve aa ha noen annen aa ta hensyn til, bare seg selv :)

  God klem til deg :)

  • Ja ikke sant, man må gjøre det beste ut av enhver situasjon… og jeg prøver. Selvfølgelig håper jeg at med tiden vil vi kanskje være to som sitter og koser oss sammen på lørdagskveldene….

   Ha en fin lørdagskveld Leyla :) Kassimaklem til deg Leyla.

 3. Ops, der er en skriveleif!

  Det skal vaere: men noen ganger er det slik at man er alene. Ikke skal ikke vaere med i den setningen 😀

 4. Dessuten ser de kanelsnurrene helt nydelige ut..jeg ble helt nummen her jeg sitter 😀

 5. Høres ut som du klarer av ditt selskap på en fin måte Kassima :-)

  Jeg er flink til å trives i mitt eget selskap, og jeg har lang trening, men det er viktig ø gjøre noen av de tingene som okkuperer tankene på noen små gjøremål som gavner en.
  Jeg liker jo å lage til mat og gjør det hver eneste dag jeg er hjemme. Nå er jeg så heldig at jeg får lov til å pusle litt med det hos hun jeg nå har truffet.
  Vi har begge vært single en stund, jeg i en mannsalder 😀 men før man vet ordet av det, så dukker det kanskje opp noen som tar en for hva man er.

  Tror du er ei jente som klarer begge deles godt jeg, alenetilværelsen og godt tilbakelent i armkroken 😉

  Om litt skal jeg skåle med deg, jeg i øl og du i rødt. Slik får det bli for en anleggsslusk som meg denne helgen.

  Selv om kanelsnurrene sikkert var greie som dessert, så legger jeg ved noen flabbekinn også.
  De er ikke så verst de heller 😉

  • Ååååå jeg liker flabbekinn – det var hyggelig og skål Flabben. Håper selvfølgelig at jeg også er like heldig som deg Flabben – finner noen som jeg kan kose meg sammen med – spesielt i helgene – de er ofte lange og kun i mitt eget selskap. Men plutselig så skjer det – får bare være forberedt…..

   Ha ei fin helg Flabben og skål :)

 6. En av grunnene til at man blogger: Med ett er man likevel ikke alene!

  Velbekomme, forresten 😉

 7. hei kassi…

  neste gang legger du på et par gode poteter

  jeg spiser gjerne hos deg jeg :)

 8. Kunne ikke annet enn å tomle denne 😀 På meg blir det rådyrkjøtt (viltkjøtt går greit for samvittigheten min) og skogsoppsaus med salat og selvfølgelig rødvin til. Namme namme – jeg feirer at jeg solgte Tyttebæret korandoen nå nettopp… og med de to masakråkene i pels pluss kaninen er jeg egentlig ikke sånn alene sånn 😉

  • Det er mye godt selskap i dyrene – vet det da jeg alltid har hatt dyr rundt meg i hverdagen. Ja det er litt godt å lage seg noe ekstra godt på lørdagskveldene. Rådyrkjøtt har jeg aldri smakt, men det høres godt ut.

   Ha en knallfin lørdagskveld med god mat, vin og de pelskledde 😉

 9. Ah… fint innspill her jeg sitter å planlegger lørdagskvelden, alene.
  Kos deg 😉

 10. ja, sånn er det å være alene, vi lager oss vaner og trives med det, men så er det vanskelig igjen å legge bort når man er sammen igjen…

  god lørdagskveld videre!

 11. 7 år med alenetid har lært meg ett og annet, både på godt og vondt;) Kos deg og lev i tiden du har og er i. Pluteselig er det annerleses og da er akkurat det det beste:) Kose skal en gjøre endten det er slik eller sånn. Det er mye gøy (og trøst) i en telefon eller chatt med en god venninne også:)

 12. Her får du flott fram hvordan en godt kan kose seg alene,
  dekke pent på, god mat, godt drikke og gode tanker :)

  Alenelivet er nedvurdert av mange,
  selv så setter jeg stor pris på friheten det gir,
  en frihet jeg tror kan bli vanskelig å gi slipp på 😉

  Drømmen om den gode tosomheten? Tja, i glimt så…

  • Man gjør det beste ut av situasjonen og vi mennesker kan fort tilpasse oss den livssituasjonen vi er i. Hvis man finner noen og forholdet er basert på gjensidig tillit kan man sikkert få beholde litt av den friheten når man vil ha egentid… men finner man noen med hjertet så er det ikke sikkert man savner den store friheten så mye…

 13. Du er flink Kassima.
  Det å lage mat til bare meg blir liksom ikke.
  Likevel enig med jadajada at jeg ville hatt poteter til :)
  Nå kan jeg vel snart si: Vel overstått nok en alene helg, men om noen uker blir det treff på dere.
  Lei meg for jeg ikke kan, men kanskje neste gang?
  Fortsatt fin søndagskveld.

  • Det er ikke hver dag jeg satser på slike middager. Men det er jo koselig å ordne til noe ordentlig… I dag f.eks. ble det spaghetti med kjøttdeig og spaghettisaus…. ikke allverden, men dog….
   Ja det var synd at du ikke kunne komme på treffet. Kanskje man må reise ned til deg for å treffe deg… :)

   Ha en fin søndagskveld du også.

Legg igjen et svar