Kassima vil ha ferie…..

Kassima har tatt sommerferie fra blogging. Blogging er for tiden et ork og jeg titter sporadisk innom Bloghog og kommenterer hos noen få, eller leser for det meste. Jeg føler meg sliten og trett og vil ha ferie. Ferien begynner dog ikke før ca. 13.juli og det er leeenge til. To lange uker å slite seg igjennom før jeg endelig kan si farvel til jobb, tidlig opp om morgenen og et kappløp med tiden for å nå bussen.

Det er så rart når noen kollegaer tar ferie og du sitter igjen. Før de drar – forteller de om reiser, planer og opplevelser de har planlagt. Jeg kjenner det i hele kroppen. jeg kommer i et feriemodus, men må vente…….. vente til det er min tur.

Min tur går nordover i år. Tre dager sammen med familie og deretter alene til hytta mi. Jeg savner hytta så grusomt og ser fram til å legge meg i den deilige brede hyttesenga og bare sove, sove…… Stå opp når det passer meg og legge meg når jeg er trøtt. Høre måse, tjeld og terna rope i vilden sky… kanskje jeg roper litt selv ..  Rusle i fjæra eller rusle innom en hyttenabo på besøk. Latter, vin, mimring – alt vil være der… bare jeg kommer meg til hytta. Turer til Sortland for innkjøp av mat og drikke. God mat og drikke. Når jeg er på hytta så koser jeg meg. Jeg nyter det meste… nesten…. Plukker blåklokker, rødkløver og prestekrager. Sitter og ser utover havet, fjellene, skogen …. alt er godt å hvile øynene på når jeg sitter der.. Det er godt å kjenne gleden over et slikt paradis.

Jeg savner mye i livet mitt og hytta er noe av det. Bare gode minner har jeg….. Den hytta er en juvel som ligger der og venter… I år skal jeg plukke bær. Multer kanskje. Har savna de røde fuktige bærene i ei skål i jula.  Skogens gull kalles det og jeg elsker multer.

Naturen er enorm og overveldende i Godfjord. Den kan ta pusten fra de fleste. Et rikt dyre og fugleliv gjør det perfekt.

Hytta venter …….. den hytta har sjel…. den ble bygget i 1975 og begynner å bli gammel.

Inne i hytta har jeg malt eventyrmotiver i alle speilene på dørene.

Så får dere unnskylde meg at jeg er en dårlig blogger for tiden… jeg føler meg bare helt tom. Det jeg tenker mest på er hytta… og tro meg det er sant!!

Utsikt fra hytteverandaen min. Vakkert.

 
 
 
 
Blanda drops, Reiser i Norge, Uncategorized , , , , ,

51 comments


 1. Ååååååå!!!! Jeg skjønner at du savner hytta di. For et vakkert sted! og så fine malerier du har laget! Du er flink, du!
  Åh, det siste bildet var bare helt nyyyyydelig. Fikk veldig lyst til å male det, kjenner at det rykker i malehånda, men nå er det så utrolig lenge lenge siden jeg har malt, at jeg vet ikke om jeg kan det lenger.
  Men det der bildet altså, av utsikten din, …. fantastisk!
  Ja, hadde jeg hatt ei hytte på et slikt sted, så hadde jeg lengta også.
  God tur og god ferie, snart er det din tur å dra. Tenk på at du har hele to uker på å glede deg!
  😀

  • Utsikten fra hytta er overveldende og jeg blir aldri lei av å sitte å se utover havet og på fjellene, mens ørna kretser rundt og rundt og svever på en vind…… Den har reir ovenfor hytta og stadig hører man ørneungen som skriker etter mat.
   Å være alene på hytta er en livsstil som passer meg bra. Ruskevær eller finvær – samma det :) Det er så utrolig koselig å sitte inne og fyre i ovnen/peisen og se på flammene som slikker i seg den tørre veden.
   Ja det er kanskje viktig å se så posivt på det som du sier… glede seg i 2 uker 😉 det skal jeg virkelig.

 2. Er det rart du lengter, for en natur Kassima,
  og god tekst til også :)
  Ønsker for deg at tiden går fort til du kan reise.

  • Naturen der nord er vill og vakker og god å hvile øynene på. Jeg har gode minner helt fra min spede barndom der inne så det er et fristed for alt som tynger. Her henter man energi så det holder.
   Ha en fin kveld Sirenia.

 3. Nydelig natur, og nydelige bilder malt på dørspeilene :-) Det er slike ting som gjør det personlig og varmt og lunt i ei hytte. Jeg skjønner godt at du lengter. Kanskje kjennes det ekstra godt når en er ansatt slik og ikke når en har det som meg, som bestemmer arbeidstid og ferier sjøl, alt ettersom.
  Lite blogging? Du er tilgitt 😉

  • Jeg skulle gjerne hatt mere fritid til egen disposisjon, men noen jobber ute og noen jobber hjemme. Hadde jeg kunne levd av hjemmearbeid skulle jeg gjerne det, men for tiden er det bare en drøm.
   Det er rart det der med blogging – av og til så faller det liksom bare et slør nedover og jeg klarer ikke å få ned et ord…. bare noen få kommentarer hos noen… andre ganger sprudler man over av ord og historier som bare må ut….
   Jeg har iallefall noe å se fram til og det er ikke lite bare det…
   Ha en fin kveld Berit :)

 4. Heia Kassima :)

  Jeg skjoenner deg veldig godt, baade at du lengter etter ferie slik at du kan dra til den nydelige hytta og plassen der nord, og at du ikke er i bloggemodus.
  Den plassen du har hytte paa ser jo vanvittig vakker ut, det gjoer forresten hytta ogsaa med de skjoenne maleriene :)

  Snart er 2 uker gaatt og du kan dra, til hvile, rekreasjon og bare kose deg :)

  God klem til deg :)

 5. Godfjorden ja… vakkert.
  Jeg skjønner godt at du gleder deg til ferie der :-)

 6. Blir godt å få ferie:) Så får du tenker på at når de andres ferie er over, så har du litt til fri. Det er en flott hytte du har på et vakkert sted.

 7. Forstår deg godt Kassima, jeg kan godt gå lei noen ganger jeg og og da har jeg som regel noe jeg lengter til.
  Fantastisk det siste bildet ditt, utrolig flott. Synd det er litt skjevt. Men jeg kan rette det opp for deg. Send fila (råfila) til meg så skal jeg legge horisonten i vater.

  Nydelig bilde og så fine dører da :-)

 8. Det er lov å ikke blogge :-)
  Den hytta og naturen skjønner jeg at du lengter etter, der er det fint :-)

  Ta mange bilder og blogg om dem når du kommer utvilt tilbake igjen :-)

  Ha en flott sommer 😀

 9. Der kunne jeg bodd. Jeg har jo sett bilder fra stedet før og jeg blir like overveldet hver gang. Dette er en juvel av et sted. Enda så mye jeg elsker kysten så bergtar dette stedet meg hver gang. Der kan man virkelig finne roen og det må være vondt å lengte så mye som du gjør. Kos deg min venn, finn roen og freden og gjør som DU vil.

  Multer ja :) Jeg lærte meg å elske disse gul-orange bærene når jeg bodde i nord-norge som liten. Jeg MÅ ha multekrem innimellom og jeg betaler gladelig i dyre dommer for et glass :) Dynket med litt moltelikør blir det himmelsk dessert. En dessert laget av engelene pleide mamma å si :)

  varme klemmer

  • Jeg skal nok finne roen og freden når jeg er vel installert på hytta. Skal bli deilig å se de velkjente fjellene og fjorden igjen.

   Multer er kjempegodt og hører jula til synes jeg. Savner den skåla med multer jeg plukker selv.

   Klemmer tilbake :)

 10. For et sted du har!! Når jeg ser slike bilder kjenner jeg suget mot nord. Kos deg masse i ferien! :)

 11. ÅÅhh.. Det var et fint sted du har hytte på 😀 Flott natur rundt, og skikkelig utsikt
  Du er ikke alene om å lengte etter ferien..
  Jeg går ut i ferie kl 16:00 den 8 juli. Og det skal bli godt. For ferie har jeg ikke hatt siden fjor sommer og fridagene har vært ytterst få.. Så jeg skal nyte ferien og drikke og kose meg:D
  Så vi kan glede oss over kommende ferier i sammen:)

  • Alltid fint å ha noe å glede seg til :) Naturen du har hos deg er også voldsom og betagende. Jeg har vært der flere ganger vet du. Men jeg må se havet for at utsikten skal være perfekt… sikkert fordi jeg er oppvokst ved havet.

   • Jeg er oppvokst med havet/fjorden… Så jeg savner det utrolig mye.. Men hva gjør en ikke for kjærligheten?? 😉
    Jeg tror det klikka for nesa mi i dag når jeg gikk tilbake til butikken etter å ha gått med posten.. Forran Kinokafèen lukta det jaggu meg, salt sjø.. 😯
    En kan si at jeg fikk akutt hjemlengsel…

 12. Ah.. lengter også mot de trakter når jeg ser bildene. Bruker å reise dit nesten hver sommer. Men blir desverre ingen tur i år. Håper det blir til neste år.. Hjem til nord 😉

 13. *sukk*
  Nydeleg. Rett nydeleg. Skjønar godt at du er utålmodig no.
  -Og eg fekk verkeleg lyst til å reise nord til Helgeland ein tur igjen… Men det vert i alle fall ikkje denne sommaren. Sånn er det med den saka.
  Kos deg! :)

 14. skulle ønske jeg kunne ha vært der…..

 15. @johou – da skjønner jeg at Tanteprinsesse har vært ekstremt heldig :)

 16. Hei Kassima.
  Trodde jeg hadde kommentert da jeg leste første gangen, men ble vel forstyrret, kanskje misunnelig på det flotte stedet ditt!?
  Du skriver godt så skriv når du føler for og la vær når du trenger til ferie. :)
  Jeg ble imponert over at du har malt selv, det visste jeg ikke du kunne. Det er visst mer enn en tusenkunstner her inne.
  God ferie og vil du til Stavanger, vet du hvor du finner meg.
  Varm sommerklem :)

  • Heisann – Takk for koselig kommentar.
   Jeg har malt på porselen, trolldeig, tre og kurver i mange år, men lite de siste tre årene. Synes det er fint med et håndarbeide og liker å skape ting med hendene.
   Stavangerturen begynner nå å bli litt usikker – det er mulig den blir byttet ut med sørligere breddegrader. Men det kommer dager etter dette og til Stavanger skal jeg… en gang :)
   Varm sommerklem tilbake :)

 17. *sukk* .. for en utsikt! :)

  Og for et ferieparadis, skjønner at du savnet det! Du har vel reist dit nå og sitter og ser utover fjorden….. kos deg, og blogg når du har noe å skrive om! Skulle bare mangle at vi burde ha det sånn!

  • Ja nå er jeg i mitt paradis. Sitter og ser utover havet, hvor det er hvite skumdotter på hver båre. Men vinden er ikke kald. Det er sol og blå himmel. Helt nydelig.
   Koser meg alene med ett glass vin og lytter på radio. Helt herlig og sjelebot for sinnet :)

 18. Har du funnet noen multer i dag da? Da skulle du ha vært nærmere for jeg har nystekte boller. :-)
  Så kunnet vi feiret bursdager. Gratulere med dagen!
  (For det var i dag du hadde?)
  Håper du fortsatt får noen fine dager der oppe i nord.
  Klem klem. :-)

  • Har ikke hatt tid til å se etter multer. Skal gjøre det i morgen. Har vasket hele hytta og nå er det skinnende rent og det dufter grønnsåpe i hver krok.
   Koser meg alene og har det egentlig helt okei.
   Ja kanskje til neste år kan vi feire sammen – det hadde vært koselig og artig.
   Den beste gaven jeg ga meg selv var å dra hit på hytta. Det er så herlig at jeg nesten vil gråte av glede. Jeg er alene, men overhode ikke ensom. Koser meg med et glass vin og nyter sola som skinner fra en skyfri himmel.
   Takk for hilsen R. Klem til deg :)

 19. avatar emte

  Hjarteleg tillukke med dagen !
  Naturen og hytta di ser ut til å vere ein stad der ein kan samle krefter til kvardagar :)
  Marieklem

 20. Åååå for ei nydelig hytte og for en natur/utsikt…
  Nydelige bilder.
  Håper du har hatt en flott bursdag.
  Gratulere så mye med gårdsdagen.
  BursdagsKlemm. :)

Legg igjen et svar