På helgetur til Øyfjell i Vinje

Helgene kan for eget vedkommende være lange og  tildels kjedelig noen ganger. Når helgen kommer er den største nytelsen å få sove så lenge som jeg vil eller orker, og av og til  tusle rundt i morgenkåpe til langt på dag.  Noen ganger besøker jeg slekt eller venner i nærliggende kommuner, men det koster å reise og ikke alltid det passer. Denne helgen ble det hyttetur til personalhytta til fylkeskommunen på Øyfjell i Vinje kommune. En nydelig plass hvor det ligger hyttepalasser du bare kan drømme om.

Vinje kommune har et morsomt kommunevåpen

Kommunen er vakker med flere vann, fjell og dype daler. Mye skog og vakre gårder. Verdt et besøk hvis du beveger deg i Telemark fylke. Hytta vi dro til ligger ved lille Breivann og lå helt nede ved vannet. En nydelig plass med en liten odde nedenfor hytta som strakte seg utover. Vi hadde med oss en “mann” en liten sprek kar som svinset rundt oss og sjarmerte oss med sine nydelige brune øyne.

Og her …… hvem kan motstå slikt?

På fredag høljet det ned med regn. Da brukte vi tiden til å være kreative. Min kollega tegnet, mens undertegnede prøvde seg på litt akvarellmaling. Vi bare koste oss innendørs mens det høljet ned ute. I ovnen spraket det i veden som brant og det laget en lun og fin stemning innendørs.

Intens konsentrasjon mens jeg prøver å få himmel og hav slik jeg vil…… vinglasset var ikke langt unna og det hjalp betydelig :)

Mens det var opphold gikk vi en passe lang tur slik at den lille “mannen” fikk utfolde seg litt. Min kollega gikk foran, mens jeg kom somlende etter…

Jeg tok bilder av troll og mystisk skjegg på busker…..

Det var mange fotomotiver å finne, men får visstnok ikke lagt ut flere bilder i dette innlegget. Har brukt opp kvota står det. Vel uansett jeg har hatt ei fin helg, med skravling og stillhet ( vi er lesehester begge to). Veldig fin tur og har forhåpentligvis hentet litt ekstra energi til neste uke :)

 
 
 
 
Reiser i Norge, Uncategorized , , , ,

17 comments


 1. Så godt å komme seg litt bort fra heimen en og annen helg. Og hva er vel bedre enn en fjelltur? Litt trist å lese at du føler deg litt ensom i helgene.
  Også jeg har vært på fjellet i helga. Der regnet det smådjevler nesten hele tiden men noen småturer fikk vi da. Og vi, det er hunden og jeg det. :-)
  Flotte bilder som jeg så både troll og eventyr i. :-)
  Fin kveld til deg. Klem klem

  • Ja det er alltid godt å komme seg i andre omgivelser enn de man har til daglig – uansett. Vel…. ensom og ensom fru Blom… jeg er en racer til å slappe av når jeg er alene og det kan være godt det også. Jeg er litt sær og trives godt i eget selskap.
   Hunder er en fin sak når man er på tur. De koser seg og viser det med glede og spillopper. Heldig du som har en egen privat hund du kan kose med på tur. Det er de beste turkamerater vet jeg.
   Ha en fin kveld du også Rajo. Klem, klem tilbarsatt.

 2. Et nydelig omraade du besoekte Kassima, og en ekte perle i vaart vakre land. Godt at du drar paa slike turer, man faar energi av slikt, alt det vakre i naturen og kosen i hytta paa kveldene. Ingenting er bedre :)

  Ha en fin uke.
  Gode klemmer sendes deg :)

  • Ja det er vakkert i Telemark. Vinje kommune er særdeles vakkert. Sikkert derfor så mange har bygd seg hytte der oppe. Telemark er forøvrig et svært vakkert fylke med en mangfoldig natur og ikke minst en natur som får deg til å tenke på Mikkel Fønhus bl.a.

   Ha en fin uke du også Leyla. Gode klemmer sendes din veg også :)

 3. Hyttetur med små avstikkere utendørs på dagtid og spraking i ovnen og lun hygge på kveldstid, er nok en skikkelig vitaminpille for den neste uken, tenker jeg :-)
  Ha en fiiin uke :-)

 4. Jeg beundrer deg som fortsatt har energi nok til å valfarte norsk natur, og videreformidle til oss dine opplevelser …. 😉

 5. En gang jeg satt og mala akvareller skjønte jeg pent lite da jeg dyppa penselen for å få ut malinga og så brusa det så rart… men så hadde jeg altså dyppa den i feil glass – ikke vannglasset men i brusen med sprite oppi 😆 Sånn med tanke på vinglasset ditt, altså 😀

 6. Glad på dine vegne Kassima når du koser deg og det ser og høres det ut som du gjorde. Likte godt de “skjeggete bildene” :)
  Fortsatt fin uke og klem til deg :)

  • Takk skal du ha Lisens. Ja jeg koste meg veldig i helga. En forandring som gjorde godt. Har en knallfin kollega som er verdens beste venninne i tillegg og det er nydelig å ha slike i nærheten.
   Hadde dette vært for noen år siden hadde jeg tatt “skjegget” med meg hjem og laget nisser av dem :)
   Ha en fin uke du også Lisens. Kleeemmmmmmer sendes din veg (som jeg håper jeg kan ta snart) :)

 7. Hmmm, jeg kommenterte da her i ettermiddag?
  Ja ja, det hender det forsvinner ting ut i løse lufta når en sitter på et litt ustabilt nettverk.
  Men jeg sa i hvert fall noe slikt som at dere var flinke og kreative og at det var fine bilder fra et stykke av Mor Norge.
  Fin bikkje var det også :-)

  Håper jeg kan få noen klare fine septemberdager på friperioden min nå. En weekend på fjellet kanskje? :-)

  Se det, jeg ble inspirert av innlegget ditt Kassima :-)

  • Ja det syntes jeg også – rart????
   Kreativitet kommer når man har det bra :) Fjellet om høsten er vakkert og kan anbefales Flabben.

   Så bra at du ble inspirert av mitt innlegg – kjempeflott 😉

 8. Nu blev jag nostalgisk här ..
  Just den trästubben der har jag urinerat på, förr 30 år sedan…
  Jag var någet berusad då…

Legg igjen et svar