Vårfest for utflytta Kvæfjærdinger – noen betraktninger

Det ble vårfest for meg i helga. For meg og noen utflytta sambygdinger i Oslo. Planen var å dra på bloggtreff i Stavanger, men pga av diverse ble det vårfest for meg denne helga. Det ble litt for lang reise rute til Stavanger for en sliten kontorist :) . Å ta bussen i 2 timer til Oslo er ikke så ille. Og det ble en flott samling i Oslo.

Da jeg ankom Oslo sånn midt på dagen ble jeg henta på bussterminalen av Sylvi. Vi strenet rett på Egon hvor en del allerede hadde benket seg rundt flere bord og nøt den varme vårsola og utepils. Herlig. Bare smilende og glade mennesker og ikke minst en svært hyggelig stemning. Flere strømmet på – vi satt vel en 10 – 12 stykker og bare kosa oss i det herlige været. En flott gjeng. Noen hadde jeg ikke sett på flere år.

Her koser Kassima seg på Egon sammen med gode venner :)

Om kvelden samlet vi oss på Habibi nede i sentrum. Vi hadde leid  hele 2.etasje. Da var vi plutselig over 20 og praten gikk livlig rundt det store langbordet. En etter en måtte vi alle reise oss og fortelle “kem vi var unna” ha-ha. Noen måtte jeg virkelig vri hodet for å skjønne hvem de var. Folk som flytta for 10 – 20 år siden var ikke enkel å kjenne igjen.

Det beste var å kunne snakke dialekta mi fullt ut og ikke bli misforstått på noe vis. Herrefred så godt det var. Nydelig mat – det var vel Mezè – som består av mange forskjellige småretter og som smakte herlig. Sterk kost, men det var god drikke å skylle det ned med. Sluttlig fikk vi ei kjempediger kvæfjordkake flysendt fra Nord-Norge fra ho Synnøve. Helt utrolig flott og kaka var så utrolig god. Kvæfjordkaka (verdend beste) er Kvæfjord si kake og gir gode minner både i hodet og i magen.

Ut på natta forsvant noen på pub mens noen dro hjem. Jeg dro til vertskapet mitt Sylvi og Dag som var så utrolig snill å huse meg denne natta. Etter en deilig og rolig frokost rusla vi ned til byen neste dag. Gikk gjennom Tøyenområdet og botanisk hage. Der satt vi og kosa oss i sola med kaffe og brus.

 Vi koser oss i botanisk hage.

Ruslet gjennom Grønland med et yrende folkeliv og en del åpne matbutikker. Fremmedartede dufter fra grønnsaker og krydder svevde rundt oss. Da vi ankom Oslo ruteterminal var det bare å takke for denne gang og takke vertsskapet for et flott opphold. Følte meg såååå utrolig velkommen og håper jeg kan gjøre gjengjeld en gang i fremtiden.

Dette treffet håper jeg kan bli en årlig vårfest for alle oss som er utflytta fra den flotte heimbygda vår. Tusen takk alle sammen som var der og gjorde dette til en fin opplevelse.

2
 
 
 
 
Blanda drops

10 comments


 1. Det ser virkelig ut som dere koste dere skikkelig i hovedstaden. Slike gjensynstreff er flotte, og det at man får møte mennesker man ikke har sett på veldig mange år, er utrolig koselig og litt rart fordi det har gått så lang tid. Men etterhvert tenker jeg praten var igang, og med god mat og drikke ble nok stemningen veldig flott.

  Et flott innlegg Kassima om det å møte gamle kjenninger :)

  Ha en fin uke og en god klem sendes deg :)

  • Ja det er litt spesielt å treffe sambygdinger i hovedstaden. Mennesker du nesten bare hilste på heime blir gamle kjent som man skravler med :) i Oslo.
   Ja det var flott – veldig flott og det kjentes godt i hjertet mitt.

 2. Vi savnet deg, men kjekt å se at du hadde det koseligt annet sted.
  Skjønner deg godt jeg.
  og Verden beste er verdens beste :)

 3. Fint du fikk en kjekk weekend med sambygdinger i feststemning. Det gjør meg like godt at du tok et slikt valg. Kjempefint Kassima :-)
  Vi hadde nok noen ord om fremtidige bloggtreff og jeg tror nok de kommer til å skje i det sentrale østland hvis ikke noen kommer opp med et fint arrangement andre steder. Men det er tross alt viktig å tenke på tilgjengelighet og kommunikasjon.
  Men vi hadde et kjempehyggelig treff over en hel helg og det var en fantastisk opplevelse :-)

  • Takk for det Flabben. Det ble i lengste laget for meg den turen. Men angrer ikke på valget da helgen ble utrolig fin for egen del. Skjønner at dere kosa dere på tross av litt hustrig utetemperatur. Håper virkelig at vi kan få til noen treff i fremtiden som ligger litt nærmere mitt bosted. :)

 4. så fin du er Kassima,og så hærlig ut med utepils:)ha en flott vår og sommer:)

  • Takk for det Maybee :) Her er det full vår og i dag er det nesten sommertemperatur ute. Bjørka er sprunget ut og i hagen blomstrer det. Utepils er ikke vondt i det hele tatt, og særlig godt sammen med gode og glade venner :) Ha en fin vår og sommer der nord du også :)

 5. Det hørtes veldig koselig ut, og det å treffe kjenntfolk
  fra bygda di var nok stort og trivelig å hilse på, se igjen… :)
  For ikke å snakke om kvæfjordkaka. mmmmmmm. :)
  Flotte bilder.
  Ønsker deg fine dager og en
  solfyllt 17.de. mai-dag.:)
  Klemm. *

Legg igjen et svar