Livet er ikke så verst noen ganger…

Det høljer ned ute nå. På radioen opplyser de at ekstremværet Frida er på vei til Telemark :( Ja, ja men sann….. ikke mye som minner om sommer akkurat nå. Men ikke noe å gjøre med været. Man får bare innrette seg  og prøve å få gjort noe morsomt innendørs  kanskje….

Jeg har vært to uker der nord i landet og det gjorde godt. Fikk besøkt mine kjære som bor der nord. Uten forkleinelse for sønn og svigerdatter så er barnebarna de største juveler å treffe. Disse små nydelige menneskene som jeg ofte tenker på i stille stunder. De er så vakre begge to og så nydelige personligheter at det er utrolig. Jada jada jeg vet…… mine er best, flottest osv, men er det ikke slik da? Farmorhjerte flommer over av kjærlighet til disse to spesielle hjerteknuserne.

Selv om det regnet og var grått noen dager der nord, var det også noen flotte dager innimellom. Dager med sol fra nesten skyfri himmel og såpass varmt at en kunne kaste jakka. Jeg hadde med en av mine beste venninner og jeg tror at hun trivdes hun også. Det er godt å ha noen å dele med og kose seg sammen med på tur. Her ser dere hvor fint det var når vi var på en dagstur til Bø i Vesterålen 

Her et bilde fra en annen solfylt dag på hytta.

En dag gikk vi opp til nærmeste fiskevann og satt og koste oss i vannkanten. Vi fisket ikke, men satt og lyttet på stillheten og så på fiskevakene. Vakkert og nydelig var det selv om turen opp var veldig tung. Myrlandskapet var gjennomtrrukket med vann og beina sank ned for hvert skritt vi tok. Men humøret var på topp og dagen var fin :)

Om kveldene var det bare hyttekos med god mat og deilig vin. Herlig – slikt er ferie dere.

Det var også godt å komme hjem….. veldig godt. Følte at jeg hadde hatt en fin tur og hjemme venter en hel uke med bare slaraffenliv  før jeg begynner på jobb. Selv om det regner eller rettere sagt høljer ned ute har jeg det veldig godt for tiden. Tror livet kanskje har noe godt i vente der framme for meg….. håper på det – og trekker pusten dypt mens jeg smiler for meg selv.

Ha en fortsatt fin ettersommer alle som leser :)

 
 
 
 
Reiser i Norge

31 comments


 1. Høres ut som du har fått ladet opp batteriene skikkelig Kassima. Mye positivt å lese her :-)
  Smil litt for deg selv du og trekk pusten dypt, for det er sikkert noe godt i vente :-)

 2. Kanskje du er som meg nå, at det store behovet for knallvarmen og å ligge og deige seg i sola ikke er så viktig lenger… syns det har vært en fin sommer her jeg, frodig og grønt og ikke for varmt så man dauvver halvt av heteslag… når humøret er der så er egentlig DET det viktigste 😀
  Fin sommer, Kassi. Og enda er det litt igjen :-)

  • Effjusikay: Ja du er nok inne på noe vesentlig der B. Jeg har ikke ork til å ligge lenge i sola. Sitter jeg ute i finværet er det med en bok eller et håndarbeide. Men å sitte på timesvis gidder jeg ikke. Ja det var en gang……. men ikke nå. Jeg synes også at det ikke har vært så ille her sør, men de fleste her nede er nok bedre vant enn meg muligens. Fin temperatur, lite tåke og mange flotte soldager.
   Og enda er det noen uker igjen av det som vi kaller sommer – kan ikke klage nei :) Fortsatt fin sommer til deg også :)

 3. Nydelige bilder hos deg Kassima. Du var nok noen dager lengre der nord enn jeg var. For noe til godværet der så ikke jeg noe til. Men like fullt var det godt å ha vært hjemme en tur. Og godt å komme hjem igjen. Pussig det der, jeg sier hjem både nord og sør nå.
  Å nyte nuet er en god ting. Et gammelt ordtak sier jo at det er ikke hvordan man har det men hvordan man tar det. Mye sant i det.
  Kos deg i kvelden . klem klem :-)

  • Rajo: He-he Jeg sier også hjem på begge plasser, men føler nå at hjemmet mitt blir mer og mer her sør…. sånn er det bare…. Men det var kloke ord fra deg R… jeg prøver å se det beste i det meste og i de fleste. Jeg koste meg der nord, men som skrevet – det var utrolig godt å komme hjem til meg selv :) Jeg har det veldig bra for tiden og sikkert derfor :)

  • Rajo: Jeg glemte klemmen 😀 Klem, klem til deg også 😀

 4. Tror livet kanskje har noe godt i vente der framme for meg….. håper på det – og trekker pusten dypt mens jeg smiler for meg selv.*

  så bra :)

 5. Et oppkvikkende innlegg. :-) Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves sies det jo. Kanksje vertskapet også vil bli glad for å få se hvor godt du trivdes hos dem?

 6. Frida er like ustabil som de fleste andre ‘damer’ :-) og har nok ombestemt seg i siste liten. De berømmelige 100 mm er redusert til rundt 30-40 mm og da spredt ut over i geografien. Dessuten gikk visst mesteparten plutselig til Agder-fylkene.
  Iflg. vær-radaren skulle vi også få en skikkelig rotbløyte, men det har knapt nok vært en liten skur på 5-10 minutter . . .
  Du kan ikke stole på værmelding eller ‘Stormdamer’ i 2012 !
  Flott natur rundt hytta da!

  • argus37: Ja det ble ikke det helt store her. Nå kommer det bare noen få drypp og det er ikke vind. Tordnet gjorde det i går – i dag har det vært stille. Og bra er det synes jeg.
   Naturen der nord er et skue man aldri blir mett av å betrakte – havet – fjellene alt er bare flott og mektig synes jeg også

  • argus37: Hehe…du hørte ikke på nyhetene i går kveld skjønner jeg :-) uværet datt ned i Vestfold og Buskerud med over 100mm på et par timer enkelte steder, det kaller jeg rotbløyte 😉

   • Ja, dete er ‘rotbløyte de luxe, men det har vært veldig lokalt. Så at biler sto med vann til langt opp på dørene og halvfulle kjellere i Nedre Eiker, men her hos oss – bare 16 km unna – var det bare et par sporadiske bøyger og litt småregn innimellom. Vannstsanden i den lokale bekken gjennom sentrum har knapt steget 20-30 cm over normalen. Men jeg har sett den pluss 2 meter! Det var helt andre boller!

    1

    • Hytta mi ligger i Vesterålen og der er fjellene ikke riktig så kvass som i Lofoten – litt mere harmonisk kan man si. Sortland er nå by og er senter for hele Vesterålen. Det er ganske mange kafeer, restauranter og puber der nå. Du burde ta deg en tur – en nydelig plass :)

     • Nja, det begynner å bli dyrt å reise i Norge på ‘pensjonistlønn’. Du vet, man har besluttet å underregulere pensjoner med 0,75% pr år. Det høres jo bagatellmessig ut, men når man foretar en prosentuell beregnming av et lønnsgrunnlag, så starter vi jo ganske skjeivt ut i forhold til yrkesaktive uansett. Deretter avkorter man med 15% på begge pensjoner for ektepar så vel som samboende og deretter ytterligere 0,75% hvert år. På de 8 årene jeg har vært pensjonist har jeg antagelig tapt ca Kr 120 000 netto etter skatt, Samtidig har bensinpriser steget med ca 90% (og så har jeg jo vært der før :-)

 7. Skjønner jo av bildene at du har hatt en herlig ferie. Godt å får være sammen med små og store og nyte dagene. Her pøser det også ned i kveld. Eldste barnebarnet er på besøk og vi gikk tur i fullt regnutstyr. Godt å komme inn til kakao med krem. Viktig å nyte dagen. Ha en fin kveld :)

 8. Så flotte bilder fra ferien din :-) Godt å lese at du nyter alle stundene uansett vær, det gjør jeg også, blir bare litt lei tåke hvis den er her for lenge 😉
  Men vi tar dagene som dem kommer og gjøre det beste ut av dem :-)
  Ha en fortsatt fin og god sommer :-) klem 😀

 9. Om ikke været er fullkomment, så kan godt ferien være det! Noe du makter å gi et brukbart bevis på 😉

Legg igjen et svar