Førjulstanker

Kassima koser seg for tiden. Stresser ikke med jula i det hele tatt. Og det kan jeg si dere at det er bare herlig. Huset er ryddig og hun har satt fram noen få nisser – to i trappa og en på hylla over tvèn. Alle julegaver er kjøpt og de som skulle sendes er sendt. De siste gavene ble kjøpt i ettermiddag. Det som er en prøvelse er at hun finner så mye som hun får lyst på selv :( Det er ikke bra….. tror hun. I ettermiddag fant hun en nydelig rosa strikkekjole som hun selvfølgelig måtte prøve… det skulle hun aldri ha gjort. Kjolen satt som støpt og den rosa fargen kledde henne.  Hun får spare på maten tenker hun…. eller noe sånt..

Kassima har laget seg en fin vane hver dag når hun kommer hjem. Når hun ankommer det lune kjøkkenet lager hun seg først mat. Hun tenner levende lys og sitter og koser seg med maten og en god bok. Når maten er spist brygger hun seg en deilig kopp kaffe på den hendige kaffemaskinen, mens hun fortsetter å lese….. herlig. Det er stille i huset og hun nyter stillheten. En slik stille kosestund helt alene er balsam for sjelen. Senere trekker hun opp i stua og ser nyheter, sjekker facebook eller hun gjør litt nødvendig husarbeide. Kjedelig tenker sikkert mange….. jada sikkert for noen, men ikke for Kassima. Av og til skjer det annet om ettermiddagene, men det er en annen historie.

Kassima reiser ikke nordover i jula – desverre. Hun skulle gjerne vært sammen med barn, svigerbarn og barnebarn denne jula, men økonomien setter en effektiv stopper for dette. Kanskje til påske…. hun håper det. Da går det fly i fra Torp til den nordlige landsdelen og det betyr kortere reisetid og billigere reise. Jula skal tilbringes sammen med søster og hennes familie. Blir nok koselig det også. Hun vet at hun alltid er velkommen hos søster og det er godt å tenke på.

12 kjærkomne fridager sammenhengende skal også bli godt. Kassima står opp halv seks hver dag. Hun sliter når klokka ringer uansett hvor tidlig hun legger seg, men nå er det bare en dag å slite seg opp til den iltre klokkelyden. I morgen er det julelunsj med de på jobben og det blir koselig. Etter lunsjen tar Kassima juleferie og drar hjem.

I dag tok Kassima med seg Kvæfjordkaka på jobben og lot sine gode kollegaer få smake. De satte visst pris på det. Kvæfjordkaka er en sikker vinner i smaksløkene til de fleste. Da hun kom hjem hang det en julepakke på døra fra snille Ilmy :) Det var en koselig overraskelse :) I går fikk hun en nydelig juledekorasjon fra en veldig god venn hun har.

Er den ikke fin :) ?

Det er godt med venner  – ikke fordi man får gaver, men for at de er der…. og man vet at man kan ta kontakt hvis det er noe. Det er ikke en selvfølge å ha gode venner… venner som bare er der uansett. Det er godt å tenke på og en trygghet. Jeg har ikke så mange venner her sør, men de jeg har er ordentlige venner. Venner jeg vet jeg kan stole på og som vil stille opp hvis det skulle være noe.

Skal bli fint med noen fridager for å lade batteriene til et nytt år med nye oppgaver, nye hendelser og kanskje blir året 2013 full av hendelser – gode hendelser…. kanskje finner jeg kjærligheten? På jobben er det endringer som krever nye måter å jobbe på, nye rutiner osv. men samtidig er det spennende og utfordende.

God jul alle sammen :) Håper alle får en fin og fredfull julefeiring sammen med noen de er glade i :)

 

4
 
 
 
 
Blanda drops, Uncategorized

10 comments


 1. Jo, jeg tror nok at du får en fin jul selv om den aller beste er vel å være sammen med alle sine..

  Jeg går inn i en jul som jeg slett ikke har kontroll over.. jeg jobber mye, er fremdeles ikk ferdig med julegavene, jeg skal ikke ha 12 dager fri. Jeg får to dager etterhverandre fri rundt nyttår, ellers går det jevnt og trutt i jobbing for denne frua..

  Men det blir nok gode stunder; skal ha mine nærmeste rundt meg, og de skal stelle i stand til jul. Så skal jeg være i øyeblikkene og oppleve jul akkurat der jeg er til enhver tid.. det blir fint det også!

  God jul, Kassima!

  • Det blir nok en fin jul for deg også selv om du strever med julegavene :) Jeg skjønner godt at ikke alle kan ta seg langfri i jula og du er en av dem som må jobbe. Håper du får en fin julefeiring (og det får du) og at du får det fint på jobben også – det er jo noe ekstra når det er jul. God jul Carpe!

   1

 2. Nydelig bukett og fredelige tanker på tampen av advent :-) Ja, venner er et privelegium ikke alle forunt. Det er bedre med færre julegaver men fra ekte venner, enn å ha en haug med gaver fra liksomvenner :-) Dessuten er det også godt å kunne gi til noen som du ikke forventer å få noe tilbake fra, men ønsker å gi bare for å glede. Det er noe der som er essensen i jula for min del :-)
  Fortsatt fin adventstid, Kassi.

 3. Så vakre blomster. Ja, venner er gode å ha, det er sikkert. Fint du kan feire med sin søster når du ikke kan dra mot nord. Du skriver så hyggelig at jeg nesten kjenner smaken av kaken!!!! Glade dager ønskes deg :)

 4. Her var det, som alltid, mye godt å lese :)
  Roen og egenomsorgen skinner gjennom.
  Godt med alternativ når de kjæreste er langt borte,
  du er heldig som har ei god søster.

  Mine kjæreste er i hus, for første gang med egen tumleplass oppe,
  sammen og hver for seg, en utmerket ordning :)
  Ønsker deg en fredfull og god jul Kassima!

 5. avatar eMTe

  Gode venner er gull verd. Forstår godt at du hadde hatt lyst å feira jul saman med dine aller nermaste, godt at du har søster i nærleiken.
  Du har mange fine tankar her om kva som er viktig,ro og fred og ivaretakelse av seg sjølv og gode venner.
  Ynskjer deg god jul i sør.
  Marieklem

Legg igjen et svar