En helt syk uke…..

Allerede på mandag i uka som gikk kjente jeg det……. Noen iltre hostekuler som bare presset seg på. Litt vondt for å svelge og en svak murrende hodepine. Angsten for å bli syk sitter alltid i meg. Når man bor alene er det alltid  vondt å bli hjelpeløs og syk. Lungebetennelsen for to år siden husker jeg som et sammenhengende mareritt med smerter og dødsangst…. mens jeg var alene.

Jeg gikk på jobben på tirsdag fordi jeg måtte. Arbeid som ikke kunne vente… jeg var litt verre, men ikke sengeliggende. Natt til onsdag braket det løs med hoste, hoste, hoste… hele natten. … vondt i halsen og vondt i hodet. Ja jeg har vært hjemme siden. Gradvis har hosten gitt seg, men noen hostekuler kommer  innimellom. I går måtte jeg bare på butikken. Jeg var fri for det meste. At jeg var fri for kaffe var det verste 😯 . Der er jeg totalt avhengig. Jeg tuslet ned på butikken og det gikk bedre enn forventet. Formen ble gradvis bedre.

I dag ble det en liten bytur. Ikke alt man får tak i nærbutikken faktisk. Jeg hadde fått det for meg at jeg burde klippe litt av tuppene på håret. Det så litt pjusk ut i tuppene. Vel………. for å gjøre en lang historie kort. Jeg klippet fatalt feil. Ikke enkelt å klippe langt hår alene skal jeg si dere. Den ene siden var betydelig kortere enn den andre faktisk. Frisør er valgt bort fra mitt budsjett de siste årene så……………… På den tredje salongen fikk jeg napp. Joda klipping kunne gjøres, dog av en lærling. Men hun var god. Jeg skremte vettet av hele salongen da jeg fikk en grusom hostekule der inne… tårene rant og de ilte til med vann og tørkepapir. Skrekkslagne stod de å ventet mens jeg hostet meg ferdig. Huff og huff… noe så grusomt. Betalingen var imidlertid særdeles hyggelig. Bare 100 kroner for en proff hårklipp. Det reddet dagen og klippen var jeg strålende fornøyd med.

Nå skal jeg kose meg med litt rødt i glasset og god suppe til kvelds. Jeg er på bedringens vei og håret er helt o.k. Da unngikk jeg influensaen denne gangen heldigvis. God lørdagskveld :)

2
 
 
 
 
Uncategorized

11 comments


 1. Forkjølelse er noe herk, men det går da heldigvis raskere over enn den influensan. Ønsker deg all god bedring og nyt kvelden. Hårsveisen ble da super. :) Finfin kveld til deg 😀

  • Takk skal du ha. Ja jeg har lurt meg unna den fryktede influensaen som har rammet flere av mine kollegaer… så da må man vel være fornøyd. Men vondt i halsen er ikke godt! Nå går det veldig bra. ha en flott lørdagskveld du også 😀

 2. Skal ikke kimse over frisørlærlinger, nei. Kan være flinke de. Og så burde du gitt dem driks fordi du skremte dem så innmari 😆
  Men fra spøk til revolver, siden jeg ble alene har jeg ikke vært alvorlig syk – kan ikke huske sist jeg var sengeliggende-syk… og bank i bordet for det. God bedring! Fort.

  • Kanskje jeg tar meg en tur innom den salongen en dag. Akkurat der og da var jeg glad jeg var ferdig og kom meg ut i frisk luft med vann i koppen. Den lærlingen var superflink det ser jeg nå. Å være syk og alene er ikke greit i det hele tatt. Selv om mange sier at …. bare ring så kommer vi! Så enkelt er det ikke for meg iallefall. Men nå går det bedre kjenner jeg 😀

   • Jeg er visst litt for ærekjær, skal klare meg sjøl samma faens hva, men som sagt, jeg har ikke vært sjuk siden… øh…
    For toogethalvhundre år siden satt jeg med mitt lange hår som modell for frisørlærling, de har jo på programmet å lære seg å sette opp hår til forskjellig og jeg sto som brudeoppsats. Morsjan har vært for bølgelegging, hennes hår er sånn at du bare ser på det og så legger bølgene seg lydig på plass… men når det er sagt ville jeg nok betakket meg om jeg kom til tannlegen og fikk tilbud om billigere tannstell hvis jeg lot lærlingen… nei, det er visst ikke slik det fungerer – heldigvis 😆 tennene vokser jo ikke ut igjen…

 3. Siden min siste lungebetennelse, har jeg sikret meg med antibiotika i medisinskapet, som selvfølgelig fornyes sånn dann og vann. Med en eneste gang jeg føler snørra begynner å samle seg opp, og presset på lungene øker, så hiver jeg i meg en dose ved leggetid, – og en dose når jeg våkner (hvis jeg våkner). Unngår rødt i glasset..

  Du ser nydelig ut!

 4. til:greenhorn
  Jeg har kun hatt det en gang og det var ikke godt. Å være syk er en sak, men alene med sykdommen gjør det litt verre. Hmmm antibiotika i skapet? Nei det tror jeg går dårlig her i landet. Og kuren bør vel være på 10 dager før man blir frisk. Tror jeg satser på legen hvis jeg blir skikkelig syk. Jeg unner meg litt rødt i glasset – helse i hver dråpe tror jeg :) Ha en fin dag eller kanskje er det natt hos deg :)

 5. Godt at det går bedre med deg, og at det ikke ble så alvorlig denne gangen…. for å være alene og syk er ikke bare enkelt nei.
  Ønsker deg en fin søndag og fortsatt god bedring :)

 6. til:Lilleyam
  Nei det er tungt, men man får vel bare være takknemlig for at en sår hals egentlig er en bagatell – selv om det er vondt til tider. Ha en fin søndag du også :)

 7. til:Effjusikay
  Jeg har alltid hatt en jernhelse – derfor er jeg en dårlig pasient. Et brekt håndledd er min mest alvorlige skade og jeg skal si deg at jeg nesten drev de legene til vanvidd. Skifta gips 4 ganger :)
  Du har et nydelig hår som jeg misunner deg – mitt er som bomull :)

Legg igjen et svar