Og livet går videre….

Siden jeg er mye alene og har god tid til å tenke blir det mye rart som svirrer rundt i hodet til Kassima. Tanker om livet blandt annet…. ja….. hvem stopper vel ikke opp av og til og gjør seg tanker om livet, fremtiden  og alle menneskene… jobb, fritid, familie, venner, gleder, problemer, savn, lengsel…. Vi mennesker er mangfoldig. Herregud hvor mye som svirrer rundt i hodet. Man kan bli helt matt til tider og ofte har jeg gjort meg mange rare tanker. Ikke alt jeg kan si og skrive for å risikere å bli stemplet som en raring.

Bare det å stå ved et busstopp å vente på bussen nede i byen kan resultere i mye rart. Biler med mennesker som kjører forbi. Mennesker på vei til jobb, på vei hjem, alene snakkende i mobil, innbitt i ansiktet. Hva tenker de på… gleder de seg til jobben? Gleder de seg til å komme heim? De samme menneskene som i 16 tiden går forbi busstoppet, ja jeg kjenner dem ikke, men gjør meg tanker. En mann med dokumentmappe i dyr frakk…. kanskje en advokat, tannlege..? Han har sikkert en høy stilling. Pen og velkledd og på tur hjem til sin lille familie i en flott villa i byens beste strøk? En ung kvinne…. gravid …. hver dag til samme tid. Hvem venter der hjemme? En mann? Kanskje er hun enslig?

På bussen om morgenen – de samme fjesene. Snart tror du at du kjenner dem. Men du gjør det ikke. Da jeg en lørdag var på en kiosk møtte jeg en gutt som er med bussen hver dag, Han  smilte og hilste   :) Hallo….. jeg kjenner han ikke, men….. han følte det vel som meg. Vi er et knippe mennesker som tar den samme bussen hver dag og når du møter dem et annet sted føler du at du møter en kjenning. Pussig…. 😯

Det er kaldt her i Telemark for tiden. Kaldt og glatt. Stålis som man tråkler seg gjennom og sukker lettet når man har “fast” grunn eller bar asfalt under føttene. Jeg klarte det i dag også uten å falle på rattata. Jeg er lei vinteren nå. Marsmåneden er lunefull og uforutsigbar. Kulde, snø og hurtige værforandringer er ikke godt for en frossen sjel. Jeg har kjøpt små påskeliljer til heimen som skriker VÅR!!!!! Ja jeg vil ha vår og varme. Jeg har til og med lukket vinduet på soverommet da kulden er direkte plagsom om natten og morgenen.

Dette ble mange rare tanker fra ei som sikkert tenker alt for mye… for lite å gjøre kanskje på fritiden. Mulig det, men akkurat det bryr meg ikke. Jeg gjør hva jeg vil og jeg vil mye, men får det ikke til bestandig….

God helg!

 

2
 
 
 
 
Uncategorized

8 comments


 1. Det høres ut som sånne tanker som jeg får når jeg sitter og koper på en flyplass… ser på folket og lurer på alle skjebnene som går forbi…

  Du burde tenke på brodder… Carpe vet alt om det 😯

  • Flyplasser er også en plass jeg studerer mennesker og gjør meg mange tanker om hvem de egentlig er.
   Jeg har piggsko som jeg bruker når jeg går tur. Synes det er for jævlig å kjøpe brodder nå som våren og sommeren er like rundt hjørnet. Det som er problematisk nå er all snøen som laver ned og skjuler isen… 😯 jeg hater vinteren i byen for å si det sånn.

 2. Hehe, – flere som har fått en tendens til å balkongfilosofere?

 3. avatar eMTe

  Heldigvis er det ingen som er tankelesarar :)

  Her var våren på veg, men så kom snøen att. Ikkje mykje vi får gjort med det, men godt er det at ein kan ta våren inn :)
  Eg har nydeleg rosebukett på bordet, fått av ei venninne. Neste helg blir gul her med meg også :)

  God helg.
  Marieklem

  • Ja sant det og godt er det. Snøen kom her også og skjuler alle de bare flekkene …… irriterende, men det nytter lite å bli irritert :)
   Og koselig med blomster både roser og påskeliljer. Man får bare lage litt vår innendørs nå i mars :)

 4. Jeg er som deg.. jeg driver med sånne tanker jeg også. Spesielt når jeg tar trikk og buss, da går jeg inn i slik observerende tankekrøll.. men det er jo egentlig litt morsomt? 😉

Legg igjen et svar