Spis sunt, tren hver dag, bli sporty…. bla. bla. bla…..

Over alt flommer det over av alt du bør, skal og absolutt må gjøre. Vi må trene, trimme, hjemme og på jobb….. ja sågar på badet, i kjøkkenet, i stua, på butikken  Vi må spise sunt, fisk og grønnsaker og for all del ikke vin eller alkohol. Fysj og fysj…. ikke alkohol – der bor jo alle kaloriene. Vi må alle endre livsstil ellers dør vi av hjerteinfarkt, får diabetes, høyt blodtrykk, kolestrol  etc. etc. Vi kjenner presset og den dårlige samvittigheten tyter frem og gjør oss deprimert og lei oss. Dårlig samvittighet følger meg hele livet virker det som. En gang i livet samvittighet for hus og unger og gamle foreldre… syntes liksom ingenting ble godt nok… og nå – dårlig samvittighet for egen kropp dvs. for meg selv… grøss og gru…

Ja jeg skjønner det når du er blitt farlig feit. Når fettprosenten er 50 % av kroppen… da er det fare på ferde, men nå begynner jeg å frykte for min mentale helse i alt dette. Ja jeg vet… jeg er en plass mellom 3 og 5 kg for tung – og alt sitter på samme plass – på magen! Kondisen er heller ikke den aller beste. Jeg har tatt noen grep… ikke så mange, men dog…… Jeg går trappen opp til jobben 2 – 3 ganger i løpet av dagen 54 trinn x 3 det blir 162 trappetrinn hver dag – ikke verst. Jeg går et par bakker opp til jobben stort sett hver dag. jeg spiser ikke smågodt, drikker ikke brus, spiser ikke sjokolade, ikke smør på brødskiva og spiser ofte salat, men……. jeg holder det hele mest i sjakk virker det som. Jeg ser like jævlig ut uansett – synes jeg da. Den slanke midjen er definitivt borte. Magen er … ja uff som da jeg var gravid… sånn cirka 3 – 4 måneder på vei….. den blir f.. ikke mindre uansett hva jeg gjør. Bedre blir det ikke når det på alle sosiale medier, tv og radio inkludert  jammer  jevnt og trutt om trening, trening og atter trening for å bli slank og få en kondis som en 20 åring.

Jeg  blir lei meg. Mine 4 – 5 kanskje 6  kg overvekt blir min verste fiende og et synlig bevis på forfall og likegyldighet. For mye sofasitting og 0 – zero  kveldsturer i kveldsmørtna alene –  her jeg bor….. Jeg tør bare simpelten ikke dra ut på tur alene om kveldene etter jobben – det er “køllmørkt” ute nemlig!!

Jeg meldte meg inn i en sånn gruppe på facebook… en gruppe hvor vi skulle gå, gå, gå flere i lag for å trimme. Turene ble annonsert som toppturer til en haug med fjelltopper i nærområdet…. halooooo jeg trenger turer – lavterskelturer i alle fall sånn i starten så kan fjellturene kommer etter hvert…. som formen kommer sigende. Formen som jeg hadde en gang i et tidligere liv…

Slik det er nå blir det skippertak med  langturer i helgene som gjør meg “helselaus” i et par dager etterpå. Og hvordan skal det gå under OL? Jeg elsker å se på sport. Langrenn, skiskyting osv. …. For å si det sånn: Jeg er drittlei av alle treningstips på sosiale medier, tv og aviser. Jeg er lei av å høre/lese om  alle skrekkscenarier som kan oppstå hvis man ikke trener hver dag. Jeg blir deppa og deprimert!! Er det god folkehelse?

 Dette bildet er fra  sensommeren 2010 jeg gikk “Kjerringsveiven” på Rjukan sammen med Liss – en flott tur som jeg håper og tror jeg skal ta en gang til i allefall. Her sitter jeg og skuer utover Hardangervidda. Erindrer at jeg var helt kadaver da jeg kom i “mål”, men selvfølgelig med en god følelse av å ha gjort noe riktig. Og jeg erindrer som en god følelse at drikka vi hadde med på turen var vin :) sikkert ikke korrekt, men guuud kor artig :)

 

6
 
 
 
 
Uncategorized

5 comments


 1. Ikke lett det der. Vi drukner jo i tilbud. Jeg har funnet ut at den gylne middelvei er det beste, Mange ler sikkert av min trim, en tur i skogen stadigvekk og en time rimelig rask gange etter humør og form med naboen noen ganger i uka. Du skulle bodd her vet du, så kunne vi gått sammen. Skravla litt, tatt noen bilder og kappgått opp en bakke om vi ville. Håper du finner humøret igjen under ol. Da er det jo bare å stå på sidelinjen (foran tv) og hoppe opp og ned til det blir vår eller! Ja da, her er det fortsatt noen kilo for mye, men det får gå. Men i løpet av ett år har jeg tatt av ti kilo og jeg spiser likevel kake eller dessert hver dag? Det er ikke om å gjøre å droppe alt man liker, men man må holde seg til en viss mengde mat og bevegelse. Uff, der kom et et råd fra meg også. 😳 Jeg greier ikke leve som et marsvin med bare salat. 😀 Men jeg synes det er enklere å tenke positivt utover i feburar. Gleder meg til vårsol og lys! Sender over noen glade tanker og en klem. :)

  2

  • Jeg har alltid sverget til gåturer. Før i tiden da jeg hadde 2 hunder med meg på tur var jeg spenstig og slank og behøvde ikke bekymre meg for overvekt. Da måtte jeg ut i all slags vær og føre vinter som sommer 3 turer og av og til 4 i løpet av uka. Nå blir det nesten bare i helgene jeg tar meg en for tur. Gåturer er det beste for jogging er skadelig for hofter og knær tror jeg. Men jeg blir så irritert over den overdrevne interessen kroppen vår. Jeg skjønner at fedme er et problem i befolkningen, men samtidig gir dette en haug med mennesker grusom dårlig samvittighet og følelse av å være lite flink til å ta vare på seg selv….
   Jeg gleder meg også til våren, lyset, sola og mere utedager – alt blir lettere da :) Takk for de glade tankene og sender klem til deg også :)

 2. Kassima.. du og jeg er i grunnen ganske like! 😉

  De kiloene er mest midt på, og er de egentlig så mange, og hva er egentlig trivselskropp og trivselsvekt? Hvem har sagt hva idealene er, og hvorfor skal vi inn i den A4-normen alle mann/kvinner?

  Og; når skal vi egentlig leve og kose oss hvis hele livet er fullt med burder og krav om at vi skal være så sunne?

  Sånn tur med en rødvinsflaske som niste høres veldig hyggelig ut.. 😉

  La oss satse på at 2014 blir et år med mange hyggelige opplevelser og turer på våre premisser! :)

  Godt nytt år!

  1

  • Ja du sier noe Carpe…… jeg liker å kose meg med god mat, vin osv. ingen…. og jeg mener det…. skal gi meg dårlig samvittighet for å kose meg med mat og drikke i helgene!!!
   Den turen med vin i nista var utrolig hyggelig og jeg tror jeg tar den i år også – første helga i september… da er det Kjerringsveiven – i år stiller jeg og min gode venninne Liss til ny tur, med vin, vann og masse godt humør og vilje til å fullføre en ny Kjerringsveiv på Rjukan :)

   1

Legg igjen et svar